מזכיר המדינה, ג'ון קרי, סבור כי המשבר עם סוריה יכול להיפתר באמצעות משא ומתן מדיני. "אין פתרון צבאי", אמר קרי במהלך ביקור בלונדון. לדבריו, ניתן יהיה למנוע תקיפה אמריקאית בסוריה אם אסד יעביר את הנשק הכימי שברשותו לידי הקהילה הבינלאומית.
● מצטרפים לדף הפייסבוק של סרוגים ונשארים מעודכנים כל הזמן
בממשל אובמה אומרים כי התקיפה הכימית שכוונה כלפי אזרחים סורים, הביאה למותם של כ-1,400 בני אדם.
"הראיות לכך חזקה", אמר קרי. "השאלה היא", הוסיף מזכיר המדינה, "איך להתנהל מעתה. האם להפנות את הגב שלנו? האם להתעלם?".
המתיחות בין סוריה למערב הביאה בשבוע שעבר להזנקה של שני מטוסי קרב מדגם "טייפון" לעבר מטוסים סוריים שחדרו למתחם האווירי של קפריסין.
לפי הדיווח, בשבוע שעבר טסו מטוסי קרב סוריים בשמי קפריסין, ובעקבותיהם הוזנקו המטוסים הבריטיים. לצידם פעלו גם מטוסי F-16 של טורקיה.
גורמי ביטחון מעריכים כי המטוסים הסוריים היו מסוג 'סוחוי 24' מתוצרת רוסית, שיכולים לעשות את המרחק בין סוריה לקפריסין, הנאמד בכמה מאות קילומטרים, תוך רבע שעה.
גורם בזרועות הביטחון של בריטניה אמר כי היו הערכות מודיעיניות שיהיה ניסיון לתקוף את הבסיס הבריטי בקפריסין לאחר שנשלחו לשם שישה מטוסי קרב מדגם "טייפון" במסגרת ההיערכות לתקיפה בסוריה.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים