אחרי שדווח שנתניהו התחייב להפשיר את הבנייה באיזור עטרות, בתמורה לאיחוד מפלגות הימין וריצה משותפת של איתמר בן גביר עם סמוטריץ', ימינה מתחייבת לקיים את ההבטחה ועוקצים את רה"מ נתניהו.
לפי ההודעה של מפלגת ימינה: "נתניהו הבטיח לסמוטריץ' בנייה בירושלים- בעטרות בתמורה לאיחוד שלו עם בן גביר. נתניהו לא קיים את הבטחתו לסמוטריץ כמו הבטחות רבות. ימינה מתחייבת שהיא תפשיר בהקדם את הבנייה המוקפאת בירושלים."
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
כזכור, לקראת סגירת הרשימות בחודש ינואר, דווח כי נתניהו הפעיל לחצים עם מפלגת עוצמה יהודית והאיחוד הלאומי לרוץ יחד תחת רשימת "הציונות הדתית".
בין היתר התחייב ראש הממשלה לקדם את הליכי האישור של השכונה היהודית החדשה בעטרות שבצפון ירושלים, כפי שדורשים ממנו גורמי ימין כבר זמן ארוך.
אזור התעשייה הקיים בעטרות ממוקם בצפון העיר ירושלים אך מעבר לגדר ההפרדה. לפי תוכנית המאה של נשיא ארה"ב הקודם, דונלד טראמפ, עטרות הוגדרה כשטח שאותו דווקא יקבלו הפלשתינים לפיתוח אזור תיירות משלהם.
בעבר, תוכננה ע"י משרד השיכון, שכונה יהודית חדשה ובה אפשרות לבניית 9,000 יחידות דיור. אם התכנית תאושר, היא עתידה לקום ברובה על שטח שדה התעופה הישן בעטרות, שהושבת בעת האינתיפאדה השנייה.
מה דעתך בנושא?
39 תגובות
1 דיונים
השפוי
איפה הימין באמת בקרב על ירושלים מה מחכים לטילים???
15:10 18.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ימין רוממה
תמיד בסוף הוא עולה ועושה בית ספר לכולם
15:09 18.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ימני
הפעם ביבי לא הבטיח כלום אבל הימין יצביע לו בהמוניו
15:08 18.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לא לטרור
אחרת הערבים ממש יסכנו את העיר
13:11 18.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חייה
מצפון תפתח הרעה חייבים לחזק את עטרות וצפון העיר יש רצף של 400000 ערבים מרמאללה לכמות
13:09 18.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דניאל
ירושלים ידע מאות הרוגים בפיגועים רם נעצום עיניים וניתן לפלסטינים להתרחב זה יכול להיות מאוד כואב
13:09 18.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
איש חושש
באמת מפחיד מה שקורא בירושלים הסרטונים אתמול מקלנדיה זה ממש סכנה ליהודיםעד שיתפוצץ. כבר בשלטון ביבי היה פיגועים רבים
13:02 18.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יום טוב
מקווה שיצליח עופר ברקוביץ ואלקין רואים את הבאלגן בירושלים
12:58 18.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
תקווה
מביו את הקטיטחות הוא כל הזמן מדבר על הנושא
12:57 18.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
איש פשוט
בעטרות עצמה נפלו 50 איש מה מחכים שיהיה פיצוץ
12:44 18.03.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר