מתכון לתפוחים בקרמל: מחפשים עיסוק מעניין לילדים לקראת ראש-השנה? עדי וולף מזמינה את ההורים להכין עם ילדיהם תפוחים בקרמל ולפתוח את השנה החדשה בצורה הכי מתוקה שיש

לכבוד ראש השנה הקרב ובא, מתכון מדויק וקל להכנה להכנת הממתק הקרנבלי שכל הילדים אוהבים.

● מצטרפים לדף הפייסבוק של סרוגים ונשארים מעודכנים כל הזמן

מספר עובדות על הקרמל

● ניתן להוסיף את הקרמל לא רק למאכלים מתוקים אלא גם למלוחים.

● צבע הקרמל נע בין מוזהב ועד לחום כהה.

● כשתערובת קרמל מתקררת היא מתקשה לחלוטין.

● הקרמל נקרא גם שזף סוכר.

מתכון לתפוח בקרמל – מרכיבים ל (6 מנות):

● שיפודים-לממתקים. (ניתן לקנות בחנויות יצירה)

● 3 טיפות צבע מאכל אדום.

● 1 כוס סוכר (200 גרם).

● 7 תפוחים מסוג גרני סמית.

● 3 כפות מים.

אז איך מכינים תפוחים בקרמל?

שלב 1-

שוטפים את התפוחים ומייבשים טוב טוב. לוקחים את השיפוד ונועצים אותו בלבו של התפוח. יש לעשות זאת עמוק ככל הניתן מבלי שהשיפוד יצא מהצד השני.

שלב 2

מבשלים את המים והסוכר בסיר. ממיסים את הסוכר עד הפיכתו לצמיגי.

ניתן למדוד כך:לוקחים כפית מטפטפים טיפה מהקרמל לכוס מים, אם הטיפה הפכה להיות רכה וכדורית אז הקרמל מוכן!

אפשר גם למדוד במדחום המיועד לממתקים – כשהסוכר מגיע לטמפרטורה של 121 מעלות.

מכבים את האש ומוסיפים 3 טיפות של צבע מאכל ומערבבים בעזרת כף עץ.

שלב 3

טובלים את התפוח בסיר ועם הכף מזלפים קרמל על התפוח.

את התפוח המקורמל אפשר להניח על דף סיליקון או נייר אפייה.

שלב 4

משאירים את התפוחים להתמצקות כשעתיים בטמפרטורת החדר. כדי ליצור שכבה עבה יותר בעזרת טבילה נוספת של התפוח בקרמל.

ניתן לכתוב ברכת שנה טובה ולקשור אותה בסרט לשיפוד התפוח.

שנה טובה ומתוקה.