מבזקים
סרוגים

בעקבות הזיהום: שטייניץ ייפגש עם שרי יוון ומצרים

בעקבות זיהום הנפט שנרשם בחופי ישראל, שר האנרגיה צפוי להיפגש בשבוע הבא עם מקביליו מהמדינות החברות בפורום הגז של מזרח הים התיכון - הכוללת את מצרים, יוון, קפריסין, ואיטליה

אוריאל בארי | חדשות סרוגים
י"ט אדר התשפ"א
בעקבות הזיהום: שטייניץ ייפגש עם שרי יוון ומצרים
בעקבות הזיהום: שטייניץ ייפגש עם שרי יוון ומצרים צילום: (צילום: מארק ישראל סלם\פלאש 90)

שר האנרגיה יובל שטייניץ צפוי להיפגש במהלך השבוע הבא בקהיר עם שרי האנרגיה של החברות בפורום הגז של מזרח הים התיכון – הכוללת את מצרים, יוון, קפריסין, איטליה, ירדן, והרשות הפלסטינית. זאת על רקע הזיהום הנרחב שנרשם בים התיכון וחופי ישראל בשבועות האחרונים.

השרה גמליאל: תפסנו את הספינה שאחראית לזיהום
השרה גמליאל: תפסנו את הספינה שאחראית לזיהוםצילום: השרה גמליאל: תפסנו את הספינה שאחראית לזיהום

בדבריו שטייניץ צפוי להעלות את נושא הספנות בים התיכון – מספינות עם מנועים מבוססי נפט, סולר ודיזל – לספינות עם מנועים מבוססי גז טבעי. "למרות שמדובר במהלך שיישומו ייקח שנים, בסופו יהפוך הים התיכון לאזור שיהיה מוגן ברמה גבוהה מפני זהומים של נפט וזפת" נמסר ממשרד האנרגיה.

מדובר בכינוס ראשון של שרי האנרגיה של החברות בפורום מאז אושרר כארגון בינלאומי. פרט לנושא הספנות בים התיכון ידונו השרים בעניינים טכניים כגון תקציב לארגון וענייני נשיאות הארגון, וכן יעסקו בבקשות הצטרפות של מדינות נוספות. עד כה פורסם שצרפת, ארה"ב ואיחוד האמירויות מעוניינות לקחת חלק בארגון.

 

זיהום יובל שטייניץ פורום הגז שר האנרגיה