חיסון שלישי לקורונה: מנהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) העניק הלילה (בין שבת לראשון) אישור חירום לחיסון הקורונה של חברת ג'ונסון אנד ג'ונסון, זאת בהתאם להמלצת הוועדה המייעצת שקבעה כי הוא בטוח לשימוש. בכך החיסון של חברת התרופות האמריקנית מצטרפת לאלו של פייזר ומודרנה שכבר קיבלו אישור חירום לשימוש בארה"ב.

היתרון הגדול ביותר של החיסון של ג'ונסון אנד ג'ונסון הוא שהוא ניתן במנה אחת בלבד – זאת בניגוד לחיסונים הקודמים שאושרו על ידי ה-FDA, של פייזר ומודרנה, הניתנים בשתי מנות בהפרש של 3 שבועות אחד מהשני. עם זאת, היעילות של החיסון נמוכה יותר מאלו של המתחרות – כאשר לפי תוצאות הניסויים לחיסון החדש, מנה אחת מספיקה ליעילות של כ-87 אחוז במניעת הדבקה א-סימפטומטית, וכ-66 אחוז במקרים של תחלואה קשה.

עוד נמצא כי החיסון של ג'ונסון אנד ג'ונסון עמיד גם בפני המוטציה הדרום אפריקנית של נגיף הקורונה, עם יעילות של 82 אחוז במניעת מחלות קשות, וכן מביא יעילות של 86 אחוז נגד המוטציה הבריטית וכן וריאנטים שונים של הקורונה בארה"ב – כולל המוטציה מניו יורק שהתגלתה בשבוע שעבר.

המשלוחים הראשונים של החיסון החדש יצאו מחר,כאשר כ-4 מיליון מנות צפויים להגיע לבתי החולים בארה"ב עד סוף השבוע הקרוב. בסוכנות הידיעות רויטרס דווח כי יותר מ-20 מיליון מנות חיסון יסופקו בארה"ב עד סוף מרץ, ו-80 מיליון מנות נוספות יופצו עד סוף יוני. יחד עם המשלוחים הצפויים של פייזר ומודרנה, ההערכה בארה"ב היא שכ-130 מיליון תושבים יוכלו להתחסן בשלושת החודשים הקרובים.

בנוסף, החיסון של ג'ונסון אנד ג'ונסון צפוי להישלח למדינות רבות בעולם, בעיקר בשל היכולת לאחסן ולהעביר את המנות בטמפרטורות קירור רגילות של 2-8 מעלות. זאת בניגוד לחיסונים האחרים שדורשים הקפאה בטמפרטורות נמוכות – דבר שמקשה את השינוע ממקום למקום. בשלב הזה ישראל לא חתמה עם ג'ונסון אנד ג'ונסון על הסכם לרכישת חיסונים.

נשיא ארה"ב ג'ו ביידן בירך על אישור החיסון, אך קרא לציבור להימנע משאננות ולהמשיך להקפיד על ההנחיות. "המצב ככל הנראה יחמיר עם התפשטות המוטציות השונות" הזהיר. "אמנם יש אור בקצה המנהרה, אבל אי אפשר להסיר את כל ההגנות ולחשוב שהניצחון על המגפה כבר בידינו. עלינו להמשיך להקפיד על שטיפת ידיים, עטיית מסכות ושמירה על ריחוק חברתי".