מתכונים לקוקטיילים
"חייב איניש לבסומי". כדי שתוכלו לקיים את מצוות החג כמו שצריך, סידרנו לכם 5 מתכונים לקוקטיילים טעימים שתוכלו להכין בבית בקלות לסעודת פורים. שיהיה לחיים!
1. הכי קלאסי: מתכון למוחיטו

מצרכים:
1/2 כוס רום לבן/וודקה
צרור קטן של נענע
מיץ סחוט מליים אחד או לימון טרי
קוביות קרח
סודה לשתייה
להגשה: עלי נענע ופלחי לימון
הוראות הכנה:
1. קוצצים את הנענע דק ומוסיפים אותה לתוך שייקר או כוס גדולה, מעליה מוזגים את הרום/הוודקה
2. מוסיפים את מיץ הליים, עם כמה קוביות ומערבבים
3. מוזגים בכל כוס קצת יותר מחצי וממלאים את שאר הכוס עם הסודה (אם רוצים קוקטייל מתוק יותר מחליפים את הסודה בספרייט)
4. מקשטים כל כוס עם לימון וגבעול נענע
2. הכי קל ומהיר: מתכון לקוקטייל מימוזה תפוזים

מצרכים:
מיץ תפוזים סחוט
שמפנייה / קאווה או כל יין לבן מבעבע אחר
ליקר תות/אבטיח (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. בגביעים גבוהים מוזגים חצי מיץ תפוזים וחצי קאווה או יין מבעבע ומערבבים (אפשר להחליף את מיץ התפוזים, במיץ אפרסק / מנגו או כל מיץ פירות אהוב אחר)
2. מגישים בגביעים גבוהים ומקשטים בפרוסות תפוז טרי או סליל קליפת תפוז ונענע
3. קוקטייל חורפי: מתכון לפונץ' חם בארומת תפוזים וקינמון

מצרכים:
1 ליטר יין אדום
2 תפוזים
1 לימון
10 ציפורן
4 מקלות קינמון
7 כוכבי אניס
125 גרם סוכר
הוראות הכנה:
1. יוצקים יין בסיר. חתוכים לפרוסות לימון ותפוז ומוסיפים ליין עם קינמון, ציפורן, וכוכב אניס.
2. מחממים על אש נמוכה למשך שעה, מבלי להביא לרתיחה שתאדה החוצה את האלכוהול.
3. מוסיפים סוכר, מערבבים ומבשלים עוד כמה דקות עד להמסת הסוכר ומגישים חם.
=========
המתכון באדיבות המותג TEKA
4. לשמחת חג מרעננת: מתכון לקוקטייל תותים ליים

מצרכים:
1 כוס תותים קפואים
1/2 לימון ליים סחוט (אפשר גם לימון רגיל)
4 עלי בזיליקום/נענע
6 קוביות קרח של יין רוזה (מקפיאים מראש את היין בתבנית לקרח)
1/4 כוס יין רוזה/ לבן/ קאווה
אופן ההכנה:
טוחנים בבלנדר את כל המרכיבים יחד עד לקבלת מרקם חלק. לדילול ניתן להוסיף עוד קצת יין לבן/רוזה עד לקבלת המרקם הרצוי
רעיון להגשה: מרטיבים את שפת הכוסות עם לימון ומיד לאחר מכן טובלים בתוך סוכר/מלח גס, לאחר מכן מוזגים את הקוקטייל ומגישים!
3. למביני עניין: מתכון לקוקטייל הנסי תפוחים

מצרכים:
כוס קוניאק הנסי (אם אין אפשר להחליף בוויסקי)
כוס מיץ תפוחים טבעי
1/2 כוס ג׳ינג׳ר אייל
1/3 כוס מיץ לימון סחוט
קרח
2 כפות גדושות דבש
להגשה: נענע, פרוסת תפוח ומקל קינמון
אופן ההכנה:
1. הכניסו את הקרח והדבש למעבד מזון
2. במיכל קטן / שייקר ערבבו את כל המרכיבים פרט לג'ינג'ר אייל
3. חלקו את המשקה לארבע כוסות, הוסיפו את תערובת הקרח והדבש ומלאו ג'ינג'ר אייל בכל הנפח הנותר
4. קשטו עם פרוסות תפוח, מקל קינמון ונענע. ניתן להכין את הקוקטייל מראש ולשמור בקירור.
פורים שמח!
==============
המתכון באדיבות המותג נינג'ה
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים