מבזקים
סרוגים
העימות בימין נמשך

"לרצות ממשלת ימין זה לא להיות ילד כאפות"

העימות בין מפלגת 'הציונות הדתית' לימינה נמשך גם הבוקר. אחרי שכונה ילד כאפות, סמוטריץ' מגיב לנפתלי בנט: "מפחיד שהקמת ממשלת ימין מעוררת אצלך בוז"

גיא עזרא | חדשות סרוגים
ט' אדר התשפ"א
"לרצות ממשלת ימין זה לא להיות ילד כאפות"
"לרצות ממשלת ימין זה לא להיות ילד כאפות" צילום: בנט וסמוטריץ. צילום: יונתן זינדל פלאש 90

העימות בציונות הדתית נמשך גם הבוקר (ראשון) עם תגובה של יו"ר מפלגת 'הציונות הדתית', בצלאל סמוטריץ', ליו"ר ימינה נפתלי בנט, שכינה אותו אמש "ילד כאפות".

בנט לסמוטריץ': "בצלאל, הגיע הזמן להגיד די"
בנט לסמוטריץ': צילום: בנט לסמוטריץ':

כזכור, אמש נשאל בנט באולפן 'פגוש את העיתונות' בחדשות 12, מדוע הוא אינו מתחייב שיישב רק בממשלת ימין כמו שסמוטריץ' עצמו מצהיר. בנט השיב ואמר: "אני לא ילד כאפות של ביבי כמוהו, אני לא מוכן ללכת באופן אוטומטי. לא מאמין בזה".

הבוקר, סמוטריץ' מגיב, כאמור, לבנט: "נפתלי, התחייבות לממשלת ימין זה לא להיות ילד כאפות. חוץ מהשיח הלא ראוי, מה שבעיקר מפחיד זו ההבנה שממשלת ימין מעוררת אצלך בוז. חבל. גם על השפה וגם על הבלבול בדרך".

זה אינו העימות היחיד במגזר הסרוג. אמש, אחרי הסערה שהתעוררה בעקבות הסרטון של מפלגת 'עוצמה יהודית' – ממנו סמוטריץ' התנער – חבר הכנסת מתן כהנא ואיש מפלגת הציונות הדתית, שמחה רוטמן, התעמתו באולפן חדשות 13.

באולפן 'המטה המרכזי' אצל אילה חסון, פנה רוטמן לכהנא ואמר לו: "הנה הקואליציה שלך – אתה תלך עם יאיר גולן ויאיר לפיד או עם נתניהו? אחרי שכהנא לא השיב לו, אמר רוטמן: "אנחנו ממשיכים לא לקבל תשובות מי השותפים של נפתלי בנט".

סמוטריץ' מתנער: "שימוש בהיטלר מחוץ לגבול השיח"
סמוטריץ' מתנער: צילום: סמוטריץ' מתנער:

כהנא השיב לרוטמן: "אתה לא תלמד את נפתלי בנט שהביא את הריבונות לשיח מה זה ימין. נתניהו בכל פעם שהייתה לו הזדמנות בעט בכם והלך לשמאל. בשבוע שעבר הוא הכשיר את מחבקי המחבלים מהמשותפת. למרות זאת אתם עדיין בכיס שלו. נקים ממשלה שתקדם את ערכי הימין".

בצלאל סמוטריץ' הציונות הדתית ימינה נפתלי בנט