ראש הממשלה בנימין נתניהו בהתייחסות לאירועים בצפון ולאירועים בסוריה:

"לפני זמן קצר נורו רקטות משטחה של לבנון לגליל המערבי. אנחנו פועלים בכל החזיתות – בצפון ובדרום, כדי להגן על אזרחי ישראל מפני ההתקפות הללו.

אנחנו מפעילים אמצעים מגוונים, גם של הגנה וגם של סיכול, ואנחנו פועלים באחריות. המדיניות שלנו ברורה: גם להגן וגם לסכל. יידע כל מי שפוגע בנו, יידע כל מי שמנסה לפגוע בנו –  שאנחנו נפגע בו.", דברי נתניהו.

בהקשר לדיווחים על שימוש אפשרי בנשק כימי בסוריה, אמר נתניהו כי הם "מעוררים אפשרות של ביצוע פשע חמור ביותר של המשטר הסורי באזרחיו."

● מצטרפים לדף הפייסבוק של סרוגים ונשארים מעודכנים כל הזמן

"המעשה הזה התווסף לפשעים החמורים שהמשטר הסורי מבצע בסיוע איראן וחיזבאללה באזרחי סוריה. זה אבסורד שחוקרי האו"ם, שנמצאים עכשיו בדמשק, כדי לחקור אפשרות של שימוש בנשק כימי, מנועים על ידי המשטר הסורי מלהגיע לאזורים המוכים."

צריך להבין שסוריה היא מגרש הניסויים של איראן. איראן עוקבת היטב כיצד העולם מגיב לפעולות הנפשעות של סוריה ושל חיזבאללה, הזרוע הקדמית שלה. האירועים האחרונים רק מוכיחים פעם נוספת שאסור שְלָמשטרים המסוכנים ביותר בעולם, יהיה הנשק המסוכן  ביותר בעולם".

יוגב: חייבים להגיב

גם ח"כ מוטי יוגב החבר בועדת חוץ ובטחון של הכנסת הגיב על הירי ואמר: "אי אפשר להישאר ללא תגובה כי זו המציאות שהם מבינים בצד השני. התגובה חייבת להיות חזקה מאד בכדי שלא תיתן שום חשק לצד השני להמשיך בהסלמה. כל זה באופן ממוקד לאחר שיודעים מי הגורמים ולאפשר להגיב במדייק אל האישים או אל התשתיות המקושרים לאותם גורמים."

"לצערינו מאז מלחמת לבנון השנייה חיזבאללה חימש את עצמו והתעצם בעשרות אלפי טילים, וביום מן הימים נידרש כפי הנראה לעימות לא פשוט עם איום זה אבל תוך הצבת מטרות ברורות להכרעתו, לביטחונם של כל ישובי הצפון ותושבי ישראל."