מתכון לחצ'פורי: חָצַ'פּוּרי הוא מאפה גיאורגי ממולא בגבינה, הדומה בצורתו לסירה עם פתח עליון במרכז ובתוכו ביצת עין. שירן שלו חושפת: כך תכיני את הלהיט הגיאורגי.
● מצטרפים לדף הפייסבוק של סרוגים ונשארים מעודכנים כל הזמן
מתכון לח'צפורי
לבצק:
4 כוסות קמח
25 גרם שמרים
כוס וחצי מים פושרים
1/3 כוס שמן זית
כפית מלח
כף וחצי סוכר
למלית:
גבינת כנען/ גבינה בולגרית מפוררת/
גבינה צהובה מגוררת
עירית/ בצל ירוק (לא חובה)
5 ביצים
מעט מלח
מתכון לח'צפורי: אופן ההכנה
מכינים את הבצק: בקערה גדולה מערבבים את הקמח ואת השמרים, מוסיפים את המלח והסוכר ומערבביןם, מוסיפים את השמן ואת המים ולשים עד לקבלת בצק.
מורחים את הבצק במעט שמן זית, מכסים את הקערה ומתפיחים במשך כשעה.
– בינתיים מכינים את המלית: מכניסים לקערה את הגבינות ומערבבים עם עירית קצוצה או בצל ירוק קצוץ (תרגישו חופשיים להוסיף עוד דברים שאתם אוהבים, בצל מטוגן, וכו')
לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק ל- 5 כדורים.
על משטח מקומח מרדדים כל כדור לצורת עיגול, ומניחים על כל עיגול 2-3 כפות מתערובת הגבינות.
מרימים את שולי העיגול מכל צד ומהדקים לקבלת צורה של סירה.
מניחים את החצ'פורי על תבנית מרופדת בנייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
לאחר כרבע שעה מוציאים את החצ'פורי מהתנור, יוצרים גומה בתוך כל סירה, ושוברים ביצה.
מפזרים מעל מעט מלח ומחזירים לתנור עד לרמת העשיה של הביצה על פי העדפתכם.
מומלץ לאכול לצד ממרחים ולצד סלט ירקות קצוץ דק.
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
רויטל
המתכון הנ"ל אופן אפייתו המקורית היא בתנור טאבון- הטעם כמובן טעים להפליא. יש עוד סוגים נוספים של חצ'אפורי. (למשל : חצ'אפורי בסגנון של בצק עלים- מומלץ !! )
11:23 23.08.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר