יו"ר ימינה ח"כ נפתלי בנט סייר אתמול (א') יחד עם ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן ועם סגנו דוידי בן ציון מראשי הבית היהודי במזבח יהושע בן נון שעל הר עיבל.

בנט הגיע לסיור לאחר הסערה שנוצרה בשבוע שעבר פגעה הרשות הפלסטינית באתר מזבח יהושע בן נון וגרסה לחצץ את אבני החומה בנות 3000 השנים, בעקבות כך מועצה אזורית שומרון הובילה מבצע בזק חשאי לשיקום האתר אותו ניהל ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן באופן אישי. דגן יצא בקריאה לקחת אחריות על אתרי המורשת ביהודה ושומרוו שהרשות הפלסטינית פעם אחר פעם משחיתה.

 

בנט אמר בהר עיבל: "הרשות הפלסטינית ניסתה לעשות כאן מעשה דאעש ולהרוס היסטוריה של עמים אחרים".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

בנט באתר מזבח יהושע בהר עיבל

"תארו לכם מה היה קורה אם היו מנסים להרוס את אנדרטת לינקולן בארה"ב. כל העולם היה מדבר על זה וזו אנדרטה שקיימת קצת יותר ממאה שנים. מזבח יהושע קיים 3,200 שנים. אין כאן שמירה, אין חיילים, אין כלום".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

אתר מזבח יהושע (תיעוד: שומרים על הנצח)

יוסי דגן ראש המועצה האזורית שומרון אמר בסיור: "הגיע הזמן לעבור מדיבורים למעשים. לא ייתכן שהרשות הפלסטינית תקיים מבצע מתמשך להשחתת אתרי מורשת והיסטוריה יהודים, ואנחנו נעמוד מהצד וניתן להיסטוריה להמחק. המעשה הנכון הוא להכריז על המקום כגן לאומי, לדאוג לשמירה על המקום ומעל הכל להשקיע כאן בתיירות כי רק ברגליים נוכל לנצח את זה"