מבזקים
סרוגים

עורך הדין מבקש: לעצור את משפט טראמפ בשבת

דייוויד שון, אחד מעורכי דינו של דונלד טראמפ, ביקש מהסנאט שלא לקיים דיונים במשפט ההדחה של הנשיא לשעבר במהלך השבת - זאת משום שהוא יהודי שומר שבת ולא יוכל לייצג את טראמפ. בסנאט צפויים לכבד את בקשתו

אוריאל בארי | חדשות סרוגים
כ"ה שבט התשפ"א
עורך הדין מבקש: לעצור את משפט טראמפ בשבת
עורך הדין מבקש: לעצור את משפט טראמפ בשבת צילום: (צילום: שאטרסטוק)

כבוד למסורת היהודית בקפיטול: לקראת תחילת משפט ההדחה של דונלד טראמפ, שצפוי להתחיל מחר (שני) בסנאט האמריקני, עורך דינו של הנשיא לשעבר ביקש מראשי הסנאט שלא לקיים דיונים במהלך השבת. לפי הדיווח שפורסם היום ב"ניו יורק טיימס", בסנאט צפויים לכבד את בקשתו.

במכתב שהועבר לראשי הסנאט, עורך הדין דייויד שון הסביר כי מכיוון שהוא יהודי שומר שבת, הוא לא יוכל לעבוד מכניסת השבת ועד צאתה – וכתוצאה לא יוכל להגן על הנשיא במידה והדיונים ייתארכו בימי שישי או יתקיים בשבת. כתוצאה, הוא ביקש לעצור את הדיונים ביום שישי בצהריים, ולא לחדש אותם עד יום ראשון.

יורשע או יזוכה? משפט טראמפ ייערך בפברואר
יורשע או יזוכה? משפט טראמפ ייערך בפברוארצילום: יורשע או יזוכה? משפט טראמפ ייערך בפברואר

"בעקבות שמירת השבת, אני מבקש לעצור את המשפט אם הדיונים לא יסתיימו עד השעה 17:24 ביום שישי, ולחזור להליך הדיונים רק ביום ראשון" כתב שון. "אני מתנצל על אי הנוחות שהבקשה שלי תגרום, מכיוון שהליכי ההדחה לא יתנהלו במהלך השבת היהודית. עם זאת, המנהגים והאיסורים הדתיים הם חובה עבורי. לכן, בכבוד רב, אין לי ברירה אלא להגיש בקשה זו".

מנהיג הרוב הדמוקרטי בסנאט, צ'אק שומר, הודיע כי יכבד את בקשתו של שון. "אנו מכבדים את הבקשה שלו, וכמובן נתאים את עצמנו אליה ככל האפשר" אמר בתגובה. "השיחות עם הגורמים הרלוונטיים לגבי מבנה הליך ההדחה נמשכות".

עם זאת, שומר לא פירט האם הדיון ייעצר לחלוטין בעת כניסת השבת – או שמא יסודר בדרך אחרת כך שעורך דינו של טראמפ לא יצטרך להיות במשפט במהלך השבת. ב"ניו יורק טיימס" ציינו כי עצירה מלאה של הדיון עלולה להוביל להפסקה ארוכה מאד בהליך המשפטי, כשבמקרה כזה הדיון יעצר בשישי ובשבת, יתחדש ליום אחד בראשון, ואז ייפסק שוב ביום שני עקב חג לאומי שמצויין בארה"ב באותו יום.

ארה"ב דונלד טראמפ דייוויד שון משפט טראמפ שמירת שבת