הארכה נוספת לסגר: אחרי כמעט חמש שעות של דיונים סוערים בישיבת הממשלה, הערב (חמישי) דווח כי מסתמנת פשרה בין השרים – לפיה הסגר יוארך עד ליום ראשון הקרוב, ובתמורה יפעלו להתחיל בפיילוט לפתיחת המסחר ועולם התרבות.

לפי הפשרה המסתמנת, במשרד הבריאות יפעלו לגבש מתווה שבאמצעותו יוכלו לפתוח עסקים ואירועי תרבות בהתאם לתו הירוק, שיוגבלו למחוסנים, מחלימים, או כאלו שיציגו בדיקת קורונה שלילית עדכנית. בכך יהיה ניתן לפתוח את המשק כבר בשבוע הבא, בהתאם לדרישת כחול לבן.

עם זאת, שר הביטחון בני גנץ התנגד לפשרה ואמר כי צריך משהו יותר מחייב. לדבריו, "החל משבוע הבא צריך להתחיל לפתוח את מערכת החינוך במתווה מוסכם, להתחיל לפתוח את העסקים במתווה של תו סגול מחמיר, ולהתחיל לפתח גישה של תו ירוק לכל אחד מהמקומות. כשאין ברירה סוגרים, אבל כשאפשר צריך לפתוח, ואני חושב שעכשיו גם אפשר וגם צריך להתחיל לפתוח".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

נתניהו, קורונה

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בפתח הישיבה כי "המוטציה משתוללת בכל העולם. בגרמניה, בריטניה ובמדינות רבות בעולם מדברים על סגרים הדוקים במשך שבועות וחודשים, יש שמדברים אפילו עד אפריל. גם בישראל המוטציה הבריטית משתוללת, אנחנו יכולים לראות את זה בעובדה הפשוטה שכ-80% מהתחלואה בישראל היום היא מהמוטציה הבריטית, זה שינוי מצב".