המשטרה הגישה היום (שלישי) לבית המשפט השלום בירושלים כתב אישום נגד פעיל ימין שהציב בכניסה ליישוב בת עין שלט המזהיר את המשטרה מלהיכנס ליישוב.

בשלט נכתב: "כביש זה מוביל ליישוב בת עין אין כניסה למשטרת ישראל! אתם פוגעים בביטחון תושבי היישוב, רצחתם לנו ילד, בכניסתכם אתם מסתכנים! ראו הוזהרתם".

כשבוע לאחר שכוחות משטרה הבחינו בשלט שהוצב בכניסה לבת עין, המשטרה גילתה את זהותו של מציב השלט, והוא נעצר בסוף שבוע שעבר.

כאמור, הבוקר, בתום החקירה, חטיבת התביעות של המשטרה הגישה נגד הפעיל כתב אישום בגין איומים והפרעה לשוטר במילוי תפקידו. במעמד הגשת כתב האישום הוגשה בקשה להארכת תנאי השחרור עד תום ההליכים.

לפני כשבועיים וחצי, תושב יצהר עוכב לחקירה בחשד כי תלה בכניסה ליישוב שלט שהוצב במטרה לדמות את שלטי כניסה המוצבים בכניסה לכפרים ערביים ביו"ש אשר אוסרים כניסה של ישראלים.

המעצר בוצע בזמן שהתושב שב מהפגנה במחאה על הריגתו של אהוביה סנדק ז"ל. הוא נחסם בדרכו בידי ניידת משטרה סמויה, ולאחר שבוצע חיפוש בבגדיו במרכז הכביש לעיני העוברים והשבים, נלקח לחקירה במשטרת אריאל.

התושב שוחרר בשעת לילה מאוחרת ללא תנאים, והגיב על מעצרו "הזוי שמדינת ישראל פועלת בנחישות שכזו כנגד שלט בודד שהוצב בכניסה לישוב יהודי, בעוד שבמאות כבישים וכפרים ערבים ביהודה ושומרון, מוצבים בידי המדינה עצמה שלטים עם אותו נוסח בדיוק, שאוסרים על תנועת יהודים במקום".

עוד אמר כי "המציאות הזאת בה יהודי בארצו, מנוע מלנסוע בכבישים רבים ביהודה ושומרון, היא מציאות הזויה וגלותית שמדינה ריבונית לא אמורה לפעול בצורה כזאת בשטחה".