(צילום: שטארסטוק)

מתכון לעוגת שקדים ותפוזים נוסטלגית 

השקדיה פורחת, ט"ו בשבט מאחורינו וזה בדיוק הזמן להתפנק בעוגת שקדים ותפוזים בטעם נוסטלגי של בית. כך תכינו אותה שלב אחרי שלב כבר לשבת הקרובה, טעימה ורכה שתתחסל עוד לפני שתספיקו להכין תה

מצרכים:
1 ו-1/2 כוסות קמח
4 ביצים L
1 כוס סוכר
1 כוס מיץ תפוזים
200 גרם ממרח שקדים
150 גרם חמאה (לא מלוחה)/ מרגרינה
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1 כף גרידת תפוז
1 כף אבקת אפייה
לקישוט: פרוסות שקדים/ אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים בנייר אפייה

2.מנפים לקערה גדולה כוס קמח, מוסיפים את אבקת האפייה והמלח ומערבבים.

3. במעבד מזון/ מיקסר מעבדים יחד את הסוכר וממרח השקדים, עד לאיחוד מלא.

4. חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים לממרח השקדים יחד עם מיץ התפוזים וגרידת התפוז. תוך כדי פעולה, מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, עד לאיחוד מלא.

5. מוסיפים את הקמח לתערובת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית

6. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת היטב ואופים בתנור שחומם מראש במשך 35-45 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

7.בעזרת מרית יציבה מעבירים את העוגה לצלחת הגשה, ורק אחרי שהעוגה קרה לחלוטין, מפדרים את העוגה באבקת סוכר/ או מפזרים קוקוס ומקשטים בשקדים קלופים. ניתן לשמור בקירור או במקום מוצל עד 4 ימים

שבת שלום!