1. מאז הפיצול של מפלגת 'ימינה', בציונות הדתית יושבים ומחכים. בהתחלה חיכו לראות אם הפרידה של בנט וסמוטריץ' היא סופית, ואז חיכו לבחירות לראשות הבית היהודי, כדי לראות מי ינצח, אחר כך חיכו לראות למי הבית היהודי ירצה להתחבר – לימינה או לאיחוד הלאומי – , ועכשיו יושבים ומחכים שסמוטריץ' וחגית משה יגיעו לעמק השווה ויחתמו על ריצה משותפת.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

בצלאל סמוטריץ מכריז על מפלגת הציונות הדתית

אי אפשר לראות את ההתנהלות של ראשי מפלגות הציונות הדתית, ולא לחשוד שיש כאן התעלמות גסה מהמציאות ובעיקר מהמספרים. משום מה כבר מספר שבועות נקודת המוצא היא שמפלגת הציונות הדתית בראשות בצלאל סמוטריץ' צריכה לחבור למפלגת הבית היהודי בראשות חגית משה. עם התקדמות המו"מ אמורה להיבחן גם סוגיית החיבור של מפלגות אחרות, בעיקר של עוצמה יהודית בראשות איתמר בן גביר.

2. ואני שואל שאלה פשוטה, שקצת תמוה שלא נשאלה עד כה: למה כבר מספר שבועות אנו שבויים בשיח שהחיבור צריך להיות בין סמוטריץ' לחגית משה? הרי מספיק לראות את נתוני הסקרים האחרונים כדי להבין שמשהו פה מתנהל בצורה לא הגיונית. נכון, סקר זה רק סקר, אבל במצב העניינים הנוכחי הוא האינדיקטור הנוכחי כדי לאמוד את כוחן של מפלגות, ועל פי כל אומדן עוצמה יהודית שווה פי 5 ויותר ממפלגת הבית היהודי.

מספיק להסתכל על הסקרים האחרונים כדי לראות את המספרים. בסקר הכי מחמיא מקבלת הבית היהודי 0.5%. במנדטים זה קצת יותר מחצי מנדט. במצביעים קצת יותר מ-10,000 קולות. לעומת זאת, מפלגת עוצמה יהודית מקבלת באופן קבוע ויציב בין 1%-2%. במנדטים מדובר בין 1.5-2.5 מנדטים.

3. וגם אם אנו מתעלמים מהסקרים, יש לנו גם את מה שעינינו ראו. בבחירות מועד ב' קיבלה עוצמה יהודית 84,000 קולות, כמעט 3 מנדטים שהלכו לפח. במועד ג' שוב רצו לבד וקיבלו 20,000 קולות. אלו המצדדים באיחוד עם עוצמה יהודית אוחזים במספר הראשון ואלו שפחות מתלהבים מחיבור עם בן גביר אוחזים בנתון השני, שגם הוא, יש לומר, גבוה הרבה יותר מכל הסקרים האחרונים של הבית היהודי.

ולכן, המספרים הם פשוטים. בחיבור עתידי ברור לכולם כי סמוטריץ' הוא זה שצריך להוביל את הרשימה המאוחדת. אמנם יש סקרים בהם הוא עובר את אחוז החסימה, אבל יהיה זה פשע להסתמך על סקר שמעניק 4 מנדטים עם טעות דגימה כמעט באותו גובה. ולכן נקודת המוצא היא שסמוטריץ' חייב להתחבר וגם להיות במקום הראשון.

4. אבל חיבור לבית היהודי לא יספק את הסחורה. חצי אחוז זה לא משהו שאפשר לישון איתו. ולכן ברור שהחיבור חייב להיות משולש, כשהאופציה הטובה והטבעית ביותר היא זו של עוצמה יהודית. ואם מפלגתו של בן גביר נכנסת לתמונה, אין סיבה שהחיבור לא יהיה איתה לפני החיבור עם הבית היהודי.

כל ילד בכיתה ג' יודע, גם בלמידה מרחוק, שבית גדול בונים על בסיס יציב ואז מוסיפים אליו את כל השאר, זה לא המצב שיהיה בחיבור של סמוטריץ' וחגית משה, שעשוי להותיר את עוצמה יהודית מחוץ לאיחוד ושוב בריצה נפרדת.

5. בסקר האחרון של חדשות 12 שפורסם אמש, חיבור של עוצמה וסמוטריץ' מעניק לשניים 4.3%, 5 מנדטים. במצב כזה הבית היהודי יכול להצטרף אבל הוא אינו הכרחי.

לכן, הפעם, לא צריכים להיות גאונים גדולים, אלא רק להסתכל למציאות המספרית נכוחה בעיניים, והיא מציגה מספרים ברורים: האיחוד הלאומי, עוצמה יהודית ורק אחר כך הבית היהודי. כל חיבור שייבנה אחרת הוא טעות יקרה מאוד שעלולה לעלות למחנה הימין ביוקר.