
ח"כ יעקב טסלר, חסיד ויז'ניץ אשר האדמו"ר שלו קרא לפתוח את תלמודי התורה, שאל היום (שני) במליאת הכנסת מאיפה החוצפה לתקוף את הרבנים שתמכו בפתיחת מוסדות הלימוד החרדים בניגוד לחוק.
טסלר אמר כי הגישה מול הציבור החרדי היא נגדו, בתקשורת במשטרה ובאופן כלכלי. לדבריו "רוב הציבור החרדי שומר על ההנחיות בקפדנות", וכי "התמונות שאנחנו רואים בימים האחרונים הם של נערי שוליים, מיעוט עליו אנחנו מתריעים שנים".

לדבריו, "אלו השלכות סגירת מערכת החינוך". עוד הוסיף: "במקום שהמשטרה תשליט סדר ברחוב, היא מענישה את כל הציבור ששגרת חייו נהרסה".
טסלר המשיך: "במקום לקום ולהתנצל בפני גדולי ישראל המביעים את כאבם חודשים ארוכים, מה עלול להתרחש בהיעדר מוסדות החינוך, מרשים לעצמם פוליטיקאים, המגרשים את אחוז החסימה, לפעור את פיהם בחוצפה ובעזות כנגד גדולי ישראל. מאיפה החוצפה, מאיפה העוז?"
מוקדם יותר, ארבעת חסידי ויז'ניץ שהוסגרו למשטרת ישראל בחשד למעורבותם בלינץ' שבוצע בבלשים ביום חמישי האחרון ברחובות בני ברק, הובאו הבוקר להארכת מעצר בבית משפט השלום בתל אביב.
עורכי הדין יהודה פריד וטל גבאי המייצגים את החשודים טענו בבית המשפט כי המשטרה התחייבה לשחרר את החשודים לאחר 24 שעות, במידה ויוסגרו לידיה. השופטת קבעה כי הדיון ימשיך כיוון שהייתה אמירה כללית ש"הכל יהיה בסדר" שאינה מחייבת.
בנוסף, עורכי דינם של חסידי ויז'ניץ טוענים כי בזמן התקיפה לא היה ידוע כי מדובר בבלשים. בשל הלבוש האזרחי, החסידים חשבו כי מדובר ב'מוייסרים' (מלשינים) שרוצים להביא לחדשות דיווחים נגד החסידות.
בית המשפט החליט לאשר את הארכת מעצרם של הארבעה עד ליום רביעי הקרוב.





תגובות
האנארכיסט הזה יושב בקואםצייה וקורא להפר את תקנות הכנסת. ומה עושה ביבי? ממשיך להזרים תקציבים למוסדות האדמור מוויזניץ בדיוק כמו שהוא ממשיך להעביר מיליוני דולרים לחמאס. אוייבנו למדו הייטב - ביבי נכנע לאיומים
אתה אידיות וגם מטומטם,ויזניץ לא צריכה את כספי המדינה,הם יש להם ספונסרים שיכולים לעטוף את המדינה בדולרים,אז הדמגוגיה שלך כל כך זולה שבא להקיא עליך,דמגוג קטן,
בינתיים הם רצים לבתי החולים של המדינה, נוסעים בכבישים שהמדינה סללה, ומשתמשים בחשמל של חברת החשמל של הציונים המשוקצים.
ולמי שנחשף לילדי חמד עמוסי נגיפים מותר לצעוק? מה לעשות שקשה לשמור ולחנך את ילדי להתרחק מכל חסיד של שרולצה????
נערי שוליים????????????? נערי שוליים שלא לומדים במוסדות חינוך עושים את ההתפרעויות????????? אני רק רוצה להזכיר שהבלגנים מתחילים לרוב עם בחורי ישיבות שהשוטרים באים לסגור את הישיבה שלהם שפתוחה , אז דווקא מי שמתפרעים הם הבחורים שלומדים עדיין בישיבות.
אתה ודומיך לא רק נערי שוליים אתם הפרימיטביים שיש עלי אדמות,חשוכים יותר מהחושך,ניבערים וחסרי השכלה,אים אתה חושב שליבה זה הלימוד אז לך חזרה להורים שלך ותחזרו למערות שם תוכלו למצוא את התשובות, העולם לא הפקר ויש מנהיג לעולם,ומי שחושב להטמין את הראש בחול,אז בקרוב מאוד תהיה גאולת העם היהודי, ומי שלא יהודי לא יגאל הוא ימות בחושך והאפלה שתישרור אז,