שר הבריאות יולי אדלשטיין הגיע היום (רביעי) לחזק את יושבי אוהל המחאה ובהם את ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן שהתמוטט אתמול לאחר ששבת רעב במשך 7 ימים והיום חזר לאוהל המחאה.

שר הבריאות אמר בין השאר כי הוא צופה שיהיו פתרונות בימים הקרובים: "באתי לבקר את חברי כאן באוהל של ההתיישבות הצעירה, מאבק עיקש מאבק צודק".

"אני עובד על הנושא הזה, כולי תקווה שהפעם זה יוביל לפתרונות אמיתיים, פתרונות לדברים אלמנטרים, חיבורים לחשמל ומים, מוסדות חינוך, דברים שכל אזרח מצפה לקבל מן המדינה. אני מחזק אתכם ומקווה מאוד שכבר בימים הקרובים אנחנו נראה תוצאות אמיתיות מעשיות למאבק הזה שאתם מנהלים"

ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן הודה לשר הבריאות יולי אדלשטיין ואמר: "זהו מאבק צודק, חבל שצריך לשבות רעב כדי להביא דברים בסיסיים כמו חיבור מים וחשמל מסודרים לאנשים נשים וטף אבל אני מבטיח לכם אנחנו נמשיך במאבק עד לפתרון".

מוקדם יותר, שר התרבות חילי טרופר יצא אל שובתי הרעב מההתיישבות הצעירה שהפגינו מול ביתו ואמר להם כי הוא מבין את כאבם וכי יחפש את הדרך לפתרון הסדרת היישובים.

אמש הגיעו שובתי רעב מההתיישבות להפגין מול ביתו של שר התרבות חילי טרופר ומבכירי מפלגת כחול לבן, אשר בימים אלה מונעת את הסדרת היישובים, אשר תביא לחיבורם למים וחשמל.

כאמור, טרופר יצא אל המוחים והבטיח לפעול בכדי למצוא פתרון להסדרת ההתיישבות הצעירה: "לכל החבר'ה מההתיישבות הצעירה" אמר טרופר למפגינים "אני מבין את הכאב, עובר עליכם לילה חורפי ולא תמיד יש חשמל ולא תמיד יש מים, התמונה מורכבת עשינו פה שיחה אני מאוד מקווה שעם השתדלות גדולה יהיה בסופו של יום פתרון, אני לא רוצה לצאת בהצהרות גדולות אבל אנחנו נחפש את הדרך"

בתוך כך אמש השתחרר ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן מבית החולים וחזר לאוהל המחאה שם המשיך במאבק ובשביתת הרעב עד לפתרון. ח"כ ניסים ואטורי מהליכוד הצטרף גם הוא אמש לשביתת הרעב והבוקר הוציאו עשרות ילדים מההתיישבות הצעירה מכתב לשר הבטחון בו הם קוראים לו שלא להפקיר אותם ולאפשר להם חשמל ומים כשאר הילדים במדינת ישראל.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

חילי טרופר לשובתי הרעב: נמצא פתרון (פורום ההתיישבות הצעירה)