חדשות חינוך

בגלל הרצאה של בצלם: מנהל 'הריאלי' זומן לשימוע

בבית הספר הריאלי בחיפה החליטו להתעלם מהאיסור שהטיל שר החינוך על הזמנת נציג בצלם לשיחה עם תלמידים. כעת מזמן מנכ"ל משרד החינוך את המנהל ואת המנכ"ל לשימוע

בגלל הרצאה של בצלם: מנהל 'הריאלי' זומן לשימוע
צילום: (צילום: אולביה פיטוסי/ פלאש 90)

מנכ"ל משרד החינוך, עמית אדרי, זימן היום (ד') את מנהל בית הספר הריאלי בחיפה לשימוע וזאת בעקבות הרצאה של מנכ"ל בצלם חגי אלעד בבית הספר.

בתחילת השבוע התקיימה הרצאת זום לתלמידי כיתה י"ב של בית הספר היוקרתי בכרמל, עם פעילי זכויות אדם. באותו יום הוציא שר החינוך יואב גלנט הנחייה האוסרת על כניסת גורמים הפועלים בסתירה למטרות החינוך הממלכתי או באופן המבזה את חיילי צה"ל, להיכנס ולהרצות בבתי הספר.

בבית הספר הריאלי החליטו כי הם מקיימים את ההרצאה בכל מקרה, וכעת יצאה הזמנה לשימוע למנהל בית הספר ולמנכ"ל הבעלות על בית הספר.

במשרד החינוך אומרים כי מעבר להנחיית שר החינוך, גם מנהל מחוז חיפה הנחה את מנהל בית הספר שלא לקיים את הכנס או לחילופין לבטל את השתתפות ארגון "בצלם" בכנס, זאת לאור הנחיית שר החינוך ולנוכח אי עמידת הכנס בהוראות הדין בחוזרי המנכ"ל.

במכתב הזימון למנכ"ל הבעלות צויין, כי מוסדות חינוך מוכרים שאינם רשמיים, וכזה הוא בית הספר הריאלי, מתוקצבים על ידי המדינה, כפוף לעמידתם בקבוע בחוק ובתנאים שנקבעו על ידי המדינה. במסגרת הליך הרישוי חתמה הבעלות על מסמך ובו טופס התחייבות, לפיו היא מתחייבת במפורש לפעול לפי כל הכללים והנהלים שנקבעו על ידי משרד החינוך. מהמצטבר עולה, שבית הספר הפר את התנאים וההתחייבות שבגינם ניתן לבית הספר רישיון ובגינם ניתן לבית הספר תקצוב.

תגובות

7
4
אכפתלי
20.01.21

כל כך מתסכל לדעת,שהשמאל מעוות את מוחם של הצעירים,ומטה אותם למקום שלילי. בצלם ?????

1
המורה להיסטוריה
23.01.21

כל כך מתסכל שהחרדים פותחים מוסדות כנגד החוק וזה לא מזיז למשרד החינוך בכלל והוא ממשיך לתקצב אותם בכפל תקציבי - גם ממשרד החינוך וגם ממשרד הדתות ולעיתים משלש תקציב דרך משרד הרווחה או החקלאות או הכלכלה. כמה מתסכל ומקומם שבמדינה שלנו אנשים שלא מקיימים את החוק ופוגעים בבריאות הציבור זוכים להאדרה ולכבוד ולתקציבים.

3
משיב
20.01.21

הם יקבלו נו נו נו ...והם ימשיכו בדרכם.

2
טלילה לוי
20.01.21

כל כך מתסכל לדעת שנאסרת הכניסה לבתי ספר של אירגון זכויות אדם שמביא עובדות מהשטח. האמת לא נוחה, אז מצנזרים. ואיפה חופש הדעה? "כאילו" דמוקרטיה.

1
שלמה
20.01.21

חופש דעה זו לא אנרכיה. יש מדינות שהיו מכניסים חבורה שכמותכם לכלא על בגידה במדינה.

2
המורה להיסטוריה
23.01.21

אכן מתסכל שמשתיקים את הליברלים אבל כשרוצים לתרץ כפייה דתית ואינדוקטרינציה חרדית צועקים כל הדתיים והחרדים - אבל אמרתם שאתם ליברלים.

1
אלון
20.01.21

מכיר עוד כמה מוסדות חינוך שלא מצייתים אבל רק על החילוניים אפשר לחגוג