מתכון למפרום של חגית משה

חוץ מקריירה פוליטית מצליחה, על הכיריים של היו"רית הטרייה של 'הבית היהודי' תוכלו למצוא שלל מטעמים מבית סבתא. לכבוד הניצחון המרגש, נזכרנו בארוחה שסרגנו עם חגית משה שהיתה אז עסוקה לא פחות בתפקיד סגנית ראש העיר של ירושלים וכמובן שלא שכחנו לבקש בסוף את המתכון למפרום האגדי שלה, אותו למדה להכין היישר מהסבתא התוניסאית שלה.

מתכון בטעם של ניצחון, שתשמחו לאמץ לארוחת שבת הקרובה.

מצרכים:

לקציצות:
500 גרם בשר טחון
2 בצלים בינוניים
כף שמן
מלח ופלפל שחור
1/2 כפית אבקת אפיה
צרור פטרוזיליה קצוץ
8 תפוחי אדמה בינוניים
לטיגון:
2 ביצים
1/2 כוס קמח
שמן לטיגון
לרוטב:
1 כף גדושה רסק עגבניות
1 כף מרק עוף
1 כף פפריקה אדומה
2 כפות שמן
3 כוסות מים חמים

אופן ההכנה:

1. מקצצים את הבצל והפטרוזיליה דק. בתוך קערה מערבבים אותם יחד עם הבשר הטחון, מתבלים במלח פלפל שחור וכף שמן ומוסיפים אבקת אפיה עם 1/4 כוס מים.

2. חוצים את תפוחי האדמה לחצי וכל חצי חוצים שוב לשניים ולאחר מכן ממלאים את תפוחי האדמה בקציצת בשר .

3. בצלחת מצפים את הקציצות עם קמח ולאחר מכן טובלים בביצה (כמו בתהליך טיגון שניצלים), לאחר מכן מטגנים בשמן עד שתפוחי האדמה והקציצה נתפסים יחד היטב

4. מסדרים בסיר את הקציצות המטוגנות ומכינים את הרוטב. בקערה מערבבים רסק עגבניות, פפריקה אדומה, מרק עוף ומעט שמן ן 3-4 כוסות מים חמים ויוצקים על הקציצות בסיר על אש נמוכה למשך לפחות שעה.

בתאבון ושבת שלום!