עורכות הדין נוית נגב ואיריס ניב-סבאג ממשרד שינמן, נגב, ניב המייצגות בתיק 2000 את מו״ל ידיעות אחרונות, ארנון מוזס, הגישו אחר הצהריים את תגובתו לכתב האישום לבית המשפט המחוזי בירושלים.

במסגרת התגובה לכתב האישום כופר במוזס באישום כלפיו ועורכות הדין נגב וניב-סבאג מעלות טענות כי ניתנה פרשנות השגויה לאמירות מסויימות בשיחה שהתנהלה בינו לבין נתניהו בדצמבר 2014.

פרקליטותיו של מוזס כותבות כי "ייחוס עבירה למוזס בכתב האישום בגין אמירות מסוימות בשיחה הינו ייחוס ראשוני ותקדימי, הסותר מושכלות ראשונים לפיהם שיח כזה, המתקיים ביחסים בין פוליטיקאים וגורמים ציבוריים לבין אנשי תקשורת הוא שיח לגיטימי, שאינו נבחן בשדה של המשפט הפלילי".

עוד מוסיפות עורכות הדין נגב וניב-סבאג כי "כתב האישום מתבסס על פרשנות שגויה של האמירות המסוימות בשיחה, תוך התעלמות מהמכלול השלם של הדברים שנאמרו בשיחה, מהקשרן של האמירות במכלול השיחה, ומההקשר הכולל של השיחה במכלול השיח הלגיטימי שהתקיים בין נתניהו ומוזס לאורך שנים".