החורף חזר: הגשמים הרבים הביאו להצפות בעיר נהריה. משטרת ישראל בשיתוף פעולה עם עיריית נהריה סגרו לתנועה את כלל הכניסות לעיר נהריה.

שוטרי תחנת נהריה מכוונים את תנועת הרכבים באזור לצירים חלופיים בטוחים. כתוצאה מזאת כביש 4 צומת שומרת לצפון נחסם לתנועה בשל הצפות, שוטרי משטרת ישראל נמצאים במקום ומכוונים את התנועה. החל משעות הבוקר החל לרדת שלג בחמון, גם במפלס התחתון של ההר.

ראש עיריית נהריה רונן מרלי פנה לתושבים ואמר: "לצערי העיר שוב נצורה, הגעתון עלה על גדותיו בצורה קיצונית, אנחנו חוזרים לאירועים שאנחנו מכירים, מי שלא צריך לצאת מהבית שלא יצא מהבית, הילדים שנמצאים בחינוך המיוחד ובמסגרות אנחנו נדאג להחזיר אותם, טיפה סבלנות, אני מבקש לא לנסות לחצות את הגעתון. כפי שאתם רואים הגעתון כולו זורם, שלא יהיו לנו אבדות בנפש. העיר נצורה, מי שלא צריך לצאת מהבית שלא יצא מהבית"

בנהריה נחל הגעתון עולה על גדותיו ומציף את העיר, כשיש גשמים מרובים. בשנה שעברה רחובות בעיר הוצפו כליל, כוחות כיבוי חילוץ והצלה סיעו לתושבים להחלץ. אחת הטרגדיות הזכורות בעיר הוא סיפורו של מוטי בן שבת שסייע למשפחה שנתקעה ברכבה, חילץ אותה וטבע למוות. גם את הפיצוי הכספי שעבר לבעלי העסקים שנפגעו, לאחר מאבק ממושך בממשלה.

המשטרה מבקשת מציבור הנהגים להיות קשובים להנחיות שמופצות על ידה באמצעי התקשורת, להישמע להוראות השוטרים ולהתאים את מהירות הנהיגה לתנאי הדרך, בדגש על המנעות כניסה אל מוקדי שטפונות והצפותניתן לקבל מידע אודות שינויים בהסדרי התנועה גם באמצעות מוקד המידע הארצי של משטרת ישראל שמספרו 110. בכל אירוע חריג המצריך התערבות משטרתית מידית – יש לפנות ללא שיהוי למוקד החירום של המשטרה שמספרו 100.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: אתר החרמון)

על פי תחזית מזג האוויר, צפוי להוסיף ולהיות גשום עד לסוף השבוע.

יום ראשון: מעונן חלקית, הרוחות יתחזקו ובדרום ייעשה אביך ויתכנו סופות חול מקומיות, בצפון הארץ ירד גשם לפרקים מלווה בסופות רעמים וקיים שם חשש להצפות. משעות הערב הגשם יתחזק ויתפשט בהדרגה עד לצפון הנגב וילווה בסופות רעמים וקיים חשש לשיטפונות בנחלי המזרח, בחרמון ירד שלג.

מחברת 'מטאו טק' נמסר כי הטמפרטורות החזויות להיום הן: קריית שמונה 13, קצרין 10, צפת 9, טבריה 19, נצרת 12, חיפה 16, ‏ת"א 18, ירושלים 13, אשקלון 18, עין גדי 24, באר שבע 19, ערד 16, מצפה רמון 14, אילת 22.

יום שני: בצפון הארץ ובמרכזה ירדו גשמים לפרקים מלווים מידי פעם בסופות רעמים, קיים חשש לשיטפונות בנחלי המזרח, בצפון הנגב ירד גשם מקומי, יעשה קר מהרגיל ובחרמון ירד שלג, בשעות הערב הגשמים ייחלשו ויתמעטו.‏