חגית משה, סגנית ראש העיר ירושלים המתמודדת לראשות מפלגת הבית היהודי, מגיבה להתנגדותם של רבנים חרדים למפגשים בין תלמידי ישיבה סרוגים וחרדים במלונית הקורונה.
כזכור, בשבוע שעבר נערך דיבייט בין תלמידי ישיבה סרוגים לבין תלמידי ישיבה חרדים. הסרטון מהמפגש חרך את הרשת ועורר דיונים סוערים בשני המגזרים. רבנים חרדים שנחשפו לסרטון הורו למחוק אותו מהרשת ואף הוציאו מכתב האוסר לשלוח תלמידים למלוניות קורונה מחשש ל"קלקול", כהגדרתם.
משה, הגיבה בחריפות להוראת הרבנים החרדים ואמרה: "במשך שנים הציבור הציוני דתי נרדף ומושמץ מכל עבר. הגיע הזמן לא לשתוק על ההשמצות האלה ולזקוף קומה".
לדבריה: "מבחינת חלקים בציבור החרדי אין כבוד לרב דתי לאומי או לגדולי הדור שמנהיגים את הציונות הדתית. בשבילם "גדולי הדור" הוא מושג השמור לרבנים חרדיים בלבד. הדבר הזה הולך להיפסק, כשאנחנו ככוח פוליטי נדאג לכבד את הרבנים שלנו".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
עוד הוסיפה משה כי "לצד הגינוי של הדיבורים המלעיזים על תלמידי החכמים בציונות הדתית, אני אפעל למינוי רבני עיר ודיינים דתיים לאומיים, שגדלו בבית המדרש של הרב קוק זצ"ל וגדולי ישראל שתורת ארץ ישראל היא נר לרגלם".
"הוכחתי בתפקידי כמנהיגת מה הציונות הדתית בירושלים שאני יודעת לפעול למען רבנים ציונים וכך יש לנו בירושלים רב דתי ציוני, אחרי שנים רבות של שליטה חרדית. כעת הזמן להעתיק את ההצלחה הזו לכל רחבי הארץ וברגע שאבחר זו אחת הסוגיות הראשונות שאפעל למענן".
מה דעתך בנושא?
5 תגובות
0 דיונים
נאמנה
החרדים צודקים.רבנים שולחים בנות לצבא,בושה וחרפה.
19:56 18.01.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוסי
בסך הכל האנשים טובים, מי שמפלג זה כל הזבל מסביב..., כל זבל והתחום שלו
14:06 17.01.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ממש כבוד גדול
מה רואים פה? שני מגזרים שמפירים ברגל גסה את הוראות הכנסת, חולים ומפיצים מחלות והציבור העובד עוד ממנן מלוניות לבטלנים
11:56 17.01.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שבי בשקט
די להסית הם צודקים בחרדים
10:38 17.01.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
פ
היא כל כך צודקת כמה עצוב שהחרדים מתנהגים ככה רואים בסרטון איזה שמחה ואיזה שלום יש שם, לא חייב תמיד להגיד משהו, לפעמים צריך לשבת בשקט ולא להגיב! ועוד יותר עצוב שחוץ ממנה...
היא כל כך צודקת כמה עצוב שהחרדים מתנהגים ככה רואים בסרטון איזה שמחה ואיזה שלום יש שם, לא חייב תמיד להגיד משהו, לפעמים צריך לשבת בשקט ולא להגיב! ועוד יותר עצוב שחוץ ממנה אף אחד לא חשב למחות על זה פשוט בושה וחרפה! חגית, כל הכבוד שהיית הראשונה למחות!
המשך 10:34 17.01.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר