לאחר הסערה הנרחבת: מ"מ מפכ"ל המשטרה, ניצב קובי שבתאי, הנחה להעביר מתפקידם קצינים שתועדו אתמול (שלישי) בחתונה ההמונית שנערכה בביתר עילית בניגוד להנחיות הקורונה. זאת עד לסיום הבירור בעניין, על רקע הטענות שהשוטרים אפשרו את קיום האירוע ולא פיזרו את ההתקהלות במקום.
כאמור, הקצינים הגיעו אמש לאולם בביתר עילית שבו נערכה חתונת נכדו של האדמור מחסידות תולדות אברהם יצחק. מאות בני אדם השתתפו בחתונה שנערכה בניגוד למגבלות הסגר, ללא הקפדה על מסיכות או ריחוק חברתי. למרות שהשוטרים הגיעו למקום כבר בשעות אחר הצהריים, החתונה נמשכה שעות ארוכות ללא הפרעה מצידם – ורק בסוף הוחלט להחרים את ציוד ההגברה.

בשלב הראשון השוטרים לא הצליחו להיכנס למבנה, ובהמשך הם חזרו יחד עם קצינים בכירים שניסו לדבר עם מארגני החתונה כדי להביא לסיום האירוע – אך ללא הצלחה. בתיעוד מהאירוע שפורסם באתר "כיכר השבת" נראה האדמו"ר מציע לשוטרים יין לברכה לאחר שהם ביקשו ממנו לפזר את ההתקהלות. התנהלות המשטרה זכתה לביקורת רבה, לאחר שנטען כי לא חולקו קנסות למשתתפים.
מהמשטרה נמסר בתגובה כי "בהגעת הכוחות למקום דלתות הכניסה לאירוע היו נעולות והחוגגים סירבו לפותחן, ורק לאחר שיח והידברות עם מארגני האירוע נפתחו הדלתות ובמקום נצפו מאות משתתפים, שאינם עוטים מסיכות ובניגוד לתקנות".
"בעת שכוחות המשטרה עסקו בפיזור המשתתפים, החלו להתאסף עשרות משתתפים מחוץ למקום האירוע, להפר את הסדר, להתעמת עם השוטרים, ליידות אבנים לעברם וגרמו נזק לרכבי המשטרה", הוסיפו. "למקום הוזעקו כוחות נוספים שפעלו לפיזור מלא של המשתתפים ולאיתור מארגני החתונה. בסיום הפיזור זומנו לחקירה מארגני האירוע, מחזיק המקום ונוספים והחקירה נמשכת".
תגובות
בושה וחרפה למשטרע בישראל!!! לנגח את מכונית הנערים זה כן עשו - ולהפסיק את החתונה שמזמינה חולים רבים המשטרע ל א מסוגלת או לא רוצה לעשות !! איזה בזיון שיש במדינה, זו מדינת ישראל? אתם בטוחים?? אם יצאו מהחתונה הזו חולים = אין לטפל בהם !!
למה לא לטפל בהם? את מטפלת בחולי שחפת שעישנו בעברם? בחולי סרטן ריאה שעישנו? בחולות סרטן העור שהשתמשו במיטות שיזוף? באנשים חולי סכרת שיכלו להקפיד יותר? (כמובן שיש אנשים שלא יכלו למנוע את המחלה וחלילה לי מלדבר עליהם) את מטפלת בכל אלו, אז מה ההבדל? כל אחד וההתמכרות שלו.
כשהם 'זורמים עם החברה' מעבירים אותם מתפקידם. וכשהם מרביצים לחרדים ורודפים אחרי רכבים של נערים המשטרה צריכה לשקול מה לעשות איתם...... מדינה הפוכה..????
זה לא שוטרים זה סמרטוטים