אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

פינוק לסגר: כך תשדרגו בקלות את המרק שלכם

מתחשק לכם להתפנק? הנה דרך כיפית וקלה במיוחד לשדרג את המרק שלכם, כל מה שאתם צריכים זה לחם טוב וקצת גבינה לשדרג את העסק. צפו 

פינוק לסגר: כך תשדרגו בקלות את המרק שלכם
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון למרק בלחם

מתחשק לכם להתפנק? הנה דרך כיפית וקלה במיוחד לשדרג את המרק שלכם, כל מה שאתם צריכים זה לחם טוב וקצת גבינה לשדרג את העסק. צפו

מצרכים:
גבינה צהובה/ גבינת צ'דר
חמאה
לחמניות בינוניות ויציבות / לחם כפרי גדול
מכינים מרק אהוב (מתכונים למרקים מומלצים: מתכון למרק עגבניות / מתכון למרק בצל מוקרם / מתכון למרק ברוקולי/ מתכון למרק פטריות)

אופן ההכנה: 

1. מכינים את המרק (לינקים למתכונים למרקים מומלצים תוכלו למצוא למעלה)

2. מסירים את החלק העליון של הלחמנייה, ובעזרת סכין חדה מרוקנים את פנים הלחמנייה בשלמותו, גורפים החוצה עם כף ושומרים בצד. נזהרים להשאיר מספיק שוליים כדי שהמרק לא ירכך את הלחמנייה מהר מדי.

3. מחממים את התנור ל-190 מעלות.

4. מניחים מעט חמאה בקצה הסכין, ומצפים את החלק הפנימי של הלחמנייה. מרפדים את תוך הלחמנייה ב3-4 פרוסות גבינה צהובה, ואופים בתנור שחומם מראש עד שהגבינה נמסה. (על מנת שיהיה קל לעבוד עם החמאה, חותכים קובייה ונותנים לה כמה דקות בחוץ להתחמם בטמפרטורת החדר)

5. חוצים לשניים את פנים-הלחמנייה שהוצאנו קודם, מורחים חמאה על החצאים – מכל צד, מניחים על חצי אחד 1-2 פרוסות גבינה צהובה וסוגרים עם החצי השני, כמו כריך. מחממים מעט חמאה במחבת על אש בינונית, ומטגנים את הכריך, עד שהגבינה נמסה ושני הצדדים משחימים.

6. רגע האיחוד: מוציאים את קערת הלחם מהתנור, יוצקים לתוכה את המרק ומגישים חם עם כריך הגבינה המטוגן.

המלצה נוספת: ניתן להפוך את פנים הלחמניה לקרוטונים ביתיים, במקום לטוסט מטוגן. חותכים את פנים הלחם לקוביות גסות, מתבלים במעט שמן זית ותבלינים אהובים (אפשר אבקת שום/ זעתר וכו') ומכניסים לתנור על חום 180 מעלות למשך כ-12 דקות או עד שהלחם מזהיב ומתקשה

בתאבון!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו