להרגיש את החורף: מתכון למרק עגבניות מנצח - סרוגים

להרגיש את החורף: מתכון למרק עגבניות מנצח

אי אפשר להרגיש חורף אמיתי, בלי מרק מחמם. קבלו מתכון מנצח למרק עגבניות צלויות לצד לחם קלוי, שיתאים לכל ארוחה בעונת החורף- לכם רק נותר להתקשר להזמין את החברים לחגיגה

להרגיש את החורף: מתכון למרק עגבניות מנצח
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון למרק עגבניות צלויות 

אי אפשר להרגיש חורף אמיתי, בלי מרק מחמם. קבלו מתכון מנצח למרק עגבניות צלויות לצד לחם קלוי, שיתאים לכל ארוחה בעונת החורף- לכם רק נותר להתקשר להזמין את החברים לחגיגה

מצרכים:

800 גרם עגבניות אדומות
1 בצל
1 ראש שום שלם
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור טחון טרי
3 כוסות מים/ ציר מרק ירקות (אפשר מים+אבקת מרק)
1 עלה דפנה
2 גבעולי תימין
3 כפות בזיליקום טרי קצוץ
1/3 כוס גבינת עיזים מפוררת

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-190 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר כסף.

2. חוצים לשניים את העגבניות, מרוקנים מזרעים וחותכים לרבעים את הבצל.

3.  חותכים את השליש העליון של ראש השום, כך שהשיניים יחשפו.

4.  מסדרים את חצאי העגבניות, רבעי הבצל וראש השום בתבנית, מזלפים מעל הירקות את שמן הזית ומתבלים במלח ופלפל.

5. צולים את הירקות בתנור במשך 35-40 דקות, עד שהעגבניות מתחילות לבעבע, הבצל מתרכך והשום מעלה מעטה בגוון קרמל.

6. מעבירים את העגבניות והבצל לסיר גדול, מפרידים ומקלפים את שיני השום ומוסיפים לסיר.

7. מוסיפים את המים/ציר המרק, עלה הדפנה, התימין ומביאים לרתיחה על אש בינונית-נמוכה. מבשלים במשך 20-25 דקות, עד לאיחוד מלא של הטעמים.

8. מעבירים את המרק למעבד מזון או בעזרת מקל בלנדר, טוחנים הכל לתערובת חלקה.

הצעת הגשה: מגישים את המרק חם לצד קרוטונים/ לחם קלוי ויוצקים מעל כל קערית מרק כף נדיבה של גבינת עזים וכפית בזיליקום קצוץ

בתאבון וחורף נעים!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו