על רקע ההחלטה של נתניהו לגרום לביטול הפריימריז בליכוד, עוד" אביעד ויסולי מתנועת נאמני ארץ ישראל בליכוד, עתר לבית הדין של התנועה בדרישה כי נתניהו וחברי הכנסת אינם רשאים להשתתף בדיונים ולהצביע על הצעות החלטה בוועדת החוקה של הליכוד בנוגע לפריימריז – בטענה שהם מצויים בניגוד עניינים.

בדברי ההסבר לעתירה כתב עו"ד ויסולי: "אין מחלוקת כי כל חברי הכנסת המכהנים בסיעת הליכוד בכנסת ה – 23 מעוניינים כי לא יתקיימו פריימריז לכנסת ה – 24 והם ימשיכו בכהונתם. האינטרס של הח"כים המכהנים באי קיום הפריימריז הוא אישי, מהותי וכספי. ברור מאליו כי הפריימריז עולים ממון לא מועט לכל אחד מהמתמודדים מחד, והמשך הכהונה נושא רווח כספי עתידי ממשי, מאידך".

עוד הוסיף: "לפיכך, כל דיון או הצבעה בעניין הפריימריז, מציב את הח"כים המכהנים בניגוד עניינים אישי, מהותי וכספי בין תפקידם בתנועה לבין האינטרסים האישיים שלהם".

ויסולי הדגיש את ניגוד העניינים המובהק שיש לנושאי התקפידים בוועדת החוקה ובמזכירות הליכוד, אשר קיבלו את ההחלטה על ביטול פריימריז."יו"ר התנועה, ראש הממשלה בנימין נתניהו, יו"ר מרכז הליכוד וועדת החוקה,ח"כ חיים כץ ויו"ר המזכירות, ח"כ ישראל כץ ממלאים תפקידים ציבוריים בתנועה כראשימוסדות מחד, והם גם ח"כים מכהנים מאידך, ועל כן הם מנועים מלעסוק בנושא הפריימריזמחמת ניגוד עניינים".

כמו כן, מקורות פוליטיים מספרים לסרוגים כי במהלך שיחת זום סגורה של נתניהו ומקורביו על נושא הפריימריז, רה"מ רתח על ההצעות לקיים פריימריז. גורמים שנכחו במקום מעידים כי נתניהו צעק עד ששיחת הזום החינמית אשר נמשכת 40 דק נותקה.

כזכור, אמש התכנסה ועדת החוקה של הליכוד בכדי לקבל החלטות בנוגע להערכות לפריימריז כפי שתקנון התנועה מחייב. אך למרות הרצון של חברי המרכז לקיים פריימריז ולממש את זכותם לבחור ולהיבחר, חברי ועדת החוקה התבקשו לדון בהצעתו של נתניהו לבטל את הבחירות המקדימות לאור ההגבלות בגין מגפת הקורונה, ולשריין שישה מועמדים במקומות 5 או 10 ואת המקומות 26, 28, 36, 39, 40.

ועדת החוקה של הליכוד הסמיכה את מזכירות הליכוד לאשר את ההחלטה לביטול הפריימריז ולשיריון מועמדי נתניהו. יש לציין כי על פי חוקת הליכוד, ועדת החוקה של הליכוד אינה רשאית להסמיך את מזכירות הליכוד, המונה כ 120 חברים (כולל כל הח"כים של הליכוד) אלא להכין הצעות החלטה לאישור מרכז הליכוד, בו חברים 3700 איש בלבד. על רקע זה הוגשו לבית הדין של הליכוד מספר עתירות לביטול ההחלטה מחמת חריגה מסמכות.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

"נלחמו בשבילי", הצהרת נתניהו לאחר הניצחון בפריימריז

החשש מהקורונה ועריקים לסער

הטענות המרכזיות של נתניהו וחברי מזכירות הליוכד לביטול הפריימריז הוא לוחות הזמנים הקצרים. כעת מדינת ישראל נמצאת בסגר של שבועיים ואלי אף יותר, כך שזה משאיר למתמודדים זמן קצר מאוד לקיים פריימריז על כל המשמעויות עד הגשת הרשימות ב-4.2.

בנוסף, בליכוד חוששים כי במהלך קמפיין פריימריז המפלגות המתחרות ינצלו את ההזדמנות לתפוס את חברי הליכוד והפעילים מפרים את ההנחיות בהתקהלויות כאלה ואחרות שיכולות להתפתח מעצם קיום קמפיין בחירות מקדימות. הסיבה היחידה שהיית גורמת לקיום פריימריז, היא במידה וגורם מקצועי אסטרטגי היה ממליץ עלך כך בטענה שזה יעורר את השטח ויחזק את הליכוד אל המפלגות האחרות.

בתשובה לטענות אלה, עו"ד ויסולי הגיש הצעות החלטה למימוש ההפריימריז נוכח אתגרי הקורונה והחשש לעריקים נוספים שיעברו למפלגתו של גדעון סער. ההצעות כללו כינוס חברי מרכז והצבעה באמצעים דיגטליים על מנת למנוע התקהלויות, וכן לחייב כל מועמד לרשימת הליכוד לחתום בטופס מועמדותו על התחייבות כי במידה והוא יפרוש מהכנסת במהלך הקדנציה ויעבור למפלגה אחרת – הוא מתחייב להשיב לליכוד את ההוצאות אשר הושקעו בבחירתו לכנסת.

מטעמו של עו"ד ויסולי נמסר בתגובה: "כל פוליטיקאי חייב לשמור על עצמו ולהימנע מהימצא ניגוד עניינים בכל דבר ועניין ציבורי, קל וחומר בנושאים הנוגעים לבחירות. אנו מצפים שבית הדין של הליכוד ישלח מסר חד וברור לכל נבחרי הליכוד, לבל ייכשלו בניגוד עניינים, אשר אמור לפסול כל החלטה מחד, ועלול לסכן את הנבחרים עד כדי אישום פלילי, מאידך".