ועדת גולדברג הודיעה היום (רביעי) לשר לביטחון פנים כי היא אישרה את מועמדיו לתפקידי מפכ"ל המשטרה ונציבת שב"ס.
השר לביטחון הפנים מסר: "אני שמח שגם הוועדה המייעצת למינויים לתפקידים בכירים מצאה את מועמדיי, ניצב קובי שבתאי לתפקיד המפקח הכללי של משטרת ישראל וגונדר קטי פרי לתפקיד נציבת בתי הסוהר, כראויים לראשות הארגונים הביטחוניים החשובים".
"אביא באופן מיידי הצעת מחליטים לאישורה של הממשלה בדבר המינויים ואני מצפה מכלל חברי הממשלה לאשרם ללא דיחוי. לפתחו של המפכ"ל המיועד מונחות בעיות בוערות, קשות ודחופות לטיפול".
כזכור, לפני כשבועיים השר לביטחון פנים בחר את מפקד מג"ב, ניצב קובי שבתאי, כמפכ"ל המשטרה הבא. בנוסף, מינה את גונדר קטי פרי לתפקיד נציבת שירות בתי הסוהר. ברקע עומדת פסיקת בג"ץ המורה לשר להביא מועמד לתפקיד מפכ"ל קבוע לאישור הממשלה.
שבתאי בן 56 המתגורר בכרכור כיהן בעבר כמפקד מרחב שומרון במחוז ש"י, ומפברואר 2016 מכהן כמפקד משמר הגבול. בשנת 1994 פיקד על כוח במהלך התפרעויות במחסום ארז ובמהלך האירועים נפצע ברגלו בעת שחילץ אזרח שנקלע לאזור ההתפרעויות לאחר טיפול רפואי, שב שבתאי לזירה. על פועלו קיבל את איתור המופת.
בשנת 2003 ניהל מרדף אחר חוליית מחבלים שרצחה סייר ביטחון של מועצה אזורית גלבוע, ובמהלך הלחימה נפצע מירי. על פועלו בהתרחשות זו קיבל את עיטור האומץ.
כזכור, לפני כחודש שופטי בג"ץ הוציאו צו נגד ממשלת ישראל המורה לה לפעול במהירות בכדי למנות מפכ"ל קבוע למשטרת ישראל, שנתיים לאחר תום כהונתו של המפכ"ל הקודם, רוני אלשיך.
השופטים כתבו כי החלטתם נובעת "לנוכח חובת הממשלה והגורמים המוסמכים לפעול לאיוש משרת המפכ"ל בהתאם לכללי המשפט המינהלי, ובהינתן עמדת היועץ המשפטי לממשלה על נימוקיה".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
נפתלי
א
14:05 30.12.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר