כבוד למגזר. ועדת החוץ והביטחון אישרה את מינויה של הסרוגה רחלי טבת ויזל לנציבת קבילות החיילים.
טבת ויזל בוגרת אולפנה צפירה, שירתה בסדיר כמורה חיילת וכמ"כית טירוניות, לאחר שיחרורה למדה משפטים באוניברסיטת בר אילן וחזרה לצה"ל לשירות קבע בפרקליטות הצבאית כתובעת צבאית וכשופטת צבאית. בתפקידה האחרון יועצת הרמטכ"ל לענייני מגדר בדרגת תא"ל, ולמעשה הייתה הקצינה הסרוגה בעלת הדרגה הגבוהה ביותר.
עם שחרורה מונתה לתפקיד מנכ"לית הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים (הרלב"ד). וכעת כאמור, מונתה לנציבת קבילות החיילים, הגוף הבוחן את תלונות החיילים על מפקדיהם או על המערכת הצבאית.
יו"ר הוועדה, ח"כ צבי האוזר אמר: "לרחלי יש ראיה מערכתית כוללת והיכרות עם עולם התוכן של החיילים והמפקדים. בתפקידים שמילאת רכשת מיומנות להסתכל מן הפרט אל הכלל ולהיפך, נקודת תצפית דואלית. כישורי השיפוט שלך חשובים ורלוונטיים לתפקיד. אני מברך את שר הביטחון ואת ועדת האיתור על שהמליצו עלייך".
נציב קבילות החיילים הקודם סיים את תפקידו בינואר 2019, אך בשל פיזור הכנסת ה-20 והימשכות תקופת הבחירות, מונה מבקר מערכת הביטחון, תא"ל (מיל') איתן דהן לתפקיד באופן זמני.
מנכ"ל משרד הביטחון, האלוף (במיל') אמיר אשל, ששימש גם כראש ועדת האיתור של הנציבה: "בדקנו יכולת עמידה בלחצים, דוגמה אישית, ניסיון וזיקה לתחום, הכרות עם צה"ל והתהליכים בו, רוח ודרך ההתנהלות. מכל הבחינות בחרנו בחירה טובה לחיילים, למפקדים, לצה"ל ולעם ישראל".
מה דעתך בנושא?
5 תגובות
1 דיונים
חנה
אישה לא צנועה, לא מכסה את שיער ראשה. אולי רפורמית בוודאי לא יהודיה.
22:42 28.12.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שוקי
בתגובה ל: חנה
לא ידעתי שכיסוי ראש מגדיר אם אישה היא יהודיה או נוכרית. אשמח לקבל מראה מקום בשולחן ערוך
15:52 30.12.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אבי
אני אישית לא רואה בזה כבוד אבל שיהיה לה בהצלחה. תפקיד חשוב לעם ישראל
20:38 28.12.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גדליה
לא מהמגזר שלי-בלי כיסוי ראש
13:19 28.12.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בעלי משאיות דורסים
בס"ד במקום להגביר אכיפה להוריד מהכביש בעלי משאיות עם עשרות רבות הרשעות רק בזבזה כספים יקרים על תשדירים שאף ערס/מזרחי/בדואי/ערבי כלל לא רואה קולט מפנים או מיישם. רק בישראל ...
בס"ד במקום להגביר אכיפה להוריד מהכביש בעלי משאיות עם עשרות רבות הרשעות רק בזבזה כספים יקרים על תשדירים שאף ערס/מזרחי/בדואי/ערבי כלל לא רואה קולט מפנים או מיישם. רק בישראל בשל כישלון מטפסים למעלה.
המשך 13:12 28.12.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר