סקר מנדטים חדש וראשון שמתפרסם אחרי פיזור הכנסת, מחזק את המגמה לפיה לראש הממשלה בנימין נתניהו יהיה קשה להשיג 61 מנדטים להקים את ממשלתו השישית.
על פי הסקר של מכון 'פאנלס פוליטיקס', לו הבחירות היו נערכות היום הייתה מפת חלוקת המנדטים נראית כך: הליכוד 28, גדעון oער 18, יש עתיד 15, ימינה 14, הרשימה המשותפת 11, ש"ס 8, יהדות התורה 8, ישראל ביתנו 7, מרצ 6, כחול לבן 5.

על פי החלוקה הקלאסית לגושים, מפלגת הליכוד והמפלגות החרדיות מקבלות 44 מנדטים בלבד. גם אם ימינה בראשות נפתלי בנט תצטרף לנתניהו, הגוש ימנה 58 מנדטים, מה שייאלץ את נתניהו להשיג 3 עריקים ממפלגות שונות ולהקים ממשלה צרה.
אמש (שלישי), שעות ספורות לפני פיזור הכנסת והליכה לבחירות רביעיות תוך שנתיים, פרשן חדשות 13, רביב דרוקר, דיווח כי ראשי כחול לבן, בני גנץ וגבי אשכנזי, שוקלים את המשך דרכם הפוליטית.
על פי הדיווח של דרוקר, בימים האחרונים נשמע גנץ אומר באוזני מקורביו כי "נשבר לו" ו"נמאס לו", ועל פי ההערכות הוא צפוי להודיע כי לא יתמודד בבחירות הקרובות.

לדברי דרוקר, בעוד אצל גנץ מדובר בהערכות, אצל אשכנזי ההחלטה כבר נפלה והוא צפוי להודיע על פרישה מהחיים הפוליטיים, בעיקר לאחר הכשלון לצרף למפלגה את הרמטכ"ל לשעבר, גדי איזנקוט, שהיה עשוי לשפר במעט את מצבה של המפלגה שבסקרים האחרונים נמצאת על סף אחוז החסימה.
מהלך נוסף שהיה עשוי להשאיר את אשכנזי במפלגה, הוא העמדתו של שר המשפטים אבי ניסנקורן בראשות המפלגה, אך כשגם זה לא קרה, אשכנזי צפוי לעזוב את המפלגה.
תגובות
כל מי ששם מבטחו על נאשם שנמלט ממשפט , הוא אדיוט , השבעה חודשים האחרונים רק מוכיחים זאת ... אין סוף לשקרים של הנוכל מבלפור ... תקצר היריעה מלפרט את כולם ... רק בנט
בנט יזחל לממשלת ביבי
"אינתיפאדת הסקרים התחילה'' לא יעזור לשמאל להשפריץ סקרים מדומים. העם עם ביבי
עברית השפה רחוקה ממך...ואני שמח על כך!!!! התוכן ריק ואין לחפש בו אלא רק ארס וכמו דברי חזל רק עקרבים ונחשים. שוב למקורות אבותיך ותתחיל מחדש!!!!
.לך תיקח כדור .
תיק 2000 נפל מפקד חיל הים אמר במפורש אף אחד לא חייב או יחייב אותנו הצוללות האלו אנחנו הזמנו את מה שמתאים לנו ושמאלנים עלובים נימאסתם
כל מי שרוצה ניקוי אורוות במפלגת משפט שמאל חייב להמנע מלהצביע סער בנט לפיד קהל היעד של רובם הם שמאלנים חוליגנים רוצחי קורונה ששחיתות לא מענינת אותם באמת זה רק תרוץ להוריד את ביבי ובעצם להוריד את הימין מהשלטון ! אל תתרשמו מסער סער הוא תואם כחלון והוא זוהה על ידי מפלגת המשפט כאחד שיוכל לבלום חקיקות נגד רפורמה במפלגת המשפט ! וחברים תפירת התיק לנתניהו רק חשפה (על גבו ) את כל תחלואיה של מערכת משפט רקובה שהזדהמה פוליטית והתנדבה לשמש כלי נשק פוליטי בידי השמאל להפיל את הימין ! להם אני אומר ביזיתם את עצמכם ואת המקצוע שלכם !
אם כך, נשאר לימין להצביע או לחרדים, או למשותפת. שתי מגזרים אנטי ציוניים ושונאי יהודים. ימין, המתיוונים החדשים
נתניהו הפעם יקים ממשלה חזקה ימינית חזקה בזמנים כאלה קשים המבין יבין