יו"ר הבית היהודי השר רפי פרץ שלח הערב (שלישי) הודעה לחברי מרכז המפלגה ובו הוא מזמין אותם לישיבת חברי מרכז שתתקיים ב5/1 ובו יוצע לשנות את חוקת המפלגה.
כאמור, על פי הצעת ההחלטה שנשלחה לחברי המרכז, השר פרץ מציע לבצע שינוי בחוקת המפלגה ולהעביר את הבחירות לתפקיד היו"ר להכרעת חברי המרכז בלבד, ללא המתפקדים. לאחר ההצבעה על שינוי החוקה, תתקיים הבחירות לראשות המפלגה בתאריך ה-19/1.
כיום מרכז הבית היהודי מונה באופן רשמי כמעט 1,000 חברים. אולם בתקופה האחרונה נרשמה עזיבה שחלקה גלויה וחלקה סמויה, לימין החדש ולאיחוד הלאומי. בקרב המפלגה יצטרכו להתמודד עם תופעה של אנשים אשר באופן רשמי נחשבים כחברי מרכז, אך בליבם תומכים בבנט או בסמוטריץ', וקיים חשש כי ינצלו את האפשרות להשפיע על ראשות המפלגה לצרכים פוליטיים חיצוניים.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
המתמודדים לראשות הבית היהודי
מכיוון שמדובר בבחירות מתוך המרכז, לא צפויים להגיע שמות חדשים מבחוץ שיישענו על מתפקדים. לכן ארבעה שמות "ישנים" עולים כעת כמתמודדים אפשריים:
הרב רפי פרץ – יו"ר המפלגה הנוכחי, נבחר לראשונה על ידי ועדה ממונה לאחר פרישת בנט, ומאז הוארכה כהונתו בידי חברי המרכז. זו תהיה למעשה הפעם הראשונה בה יתמודד הרב פרץ בבחירות לראשות המפלגה.
מוטי יוגב – חכ"ל לשעבר מטעם הבית היהודי, מי שזכה במירב הקולות בבחירות לרשימת הבית היהודי בקרב חברי המרכז, אך נדחק מחוץ לכנסת בליל סגירת הרשימות, כשהוצב במקום ה-11 ברשימת ימינה. הודיע על פרישתו מימינה, אך עד כה לא התפטר מהרשימה לכנסת.
הרב אלי בן דהן – סגן שר הדתות מטעם האיחוד הלאומי וסגן שר הביטחון מטעם הבית היהודי. הגיע למקום השני אצל חברי המרכז אך נדחק למקום הרביעי. בבחירות 19א עבר לרשימת הליכוד ומטעמה נבחר לכנסת, בבחירות 19 ב, לא נבחר לכנסת.
ניר אורבך – מנכ"ל הבית היהודי מאז 2012. מי ששולט במנגנון של המפלגה ואהוד על חברי המרכז (נבחר כנציג המרכז בבחירות 2015). גורמים במרכז טוענים כי יש לו את רוב הסיכויים לנצח, אבל השאלה הגדולה היא, האם יתמודד מול היו"ר המכהן – הרב רפי פרץ.

מה דעתך בנושא?
13 תגובות
2 דיונים
משה
הרב פרץ תחזור למכינה המצוינת שהיקמת בעצמונה. ומשם בנגב עזוב אותך מהפוליטיקה זה קן צרעות. זה מתאים לרמאים. תמשיך להכשיר חיילים איכותיים כפי שעשית שנים
15:09 29.12.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ישי
הציונות הדתית כבר מזמן מתחלקת בין האיחוד הלאומי, ימינה והליכוד. הבית היהודי זה פשוט השם הקודם של אותו איחוד ונשארו בו כמה שיירים של אנשים שנשארו דבוקים לשם המפלגה הזה...
הציונות הדתית כבר מזמן מתחלקת בין האיחוד הלאומי, ימינה והליכוד. הבית היהודי זה פשוט השם הקודם של אותו איחוד ונשארו בו כמה שיירים של אנשים שנשארו דבוקים לשם המפלגה הזה ולמסגרת המפלגתית הגוססת שלה. מי שיתעקש להצביע למפלגה הזו זורק את הקול שלו לפח.
המשך 13:41 29.12.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אני
פרץ הרס את המפלגה. הוא עוד מהין לשנות חוקה??????
13:44 28.12.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
niv
בתגובה ל: אני
אדון בנט הרס את מפלגת הבית היהודי
15:56 28.12.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוסיניו
בתגובה ל: אני
רפי פרץ בחור טוב, חכמה זה לא הצד החזק שלו בלשון המעטה.
23:51 28.12.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מתי בחרנו אותך?
לא נצביע למפלגה פרווה. אפילו זכות הצבעה אין, אז למה שנתפקד ונשלם עלים דמי חבר? תן לנו להצביע באותו טלפון שאתם שולחים השמצות על סמוטריץ!
01:21 24.12.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נפתלי
הבית היהודי? מה זה? זכור לי משהו במעורפל
09:16 23.12.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אבי
מפלגה שאיבדה את דרכה מזמן
01:44 23.12.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שמעון
הרצחת וגם ביזית את התנועה .רק פריימריז ולא מרכז .ולגביך לך לך עם המנכל
00:12 23.12.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
'צטער
עם כאלה מועמדים עדיף לסגור את הבסטה
22:43 22.12.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שמיל
מה זה משנה מי לא עובר את אחוז החסימה?
22:27 22.12.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בהחלט
מה עם מפלגת זכויות הגבר? יש להם בערך אותו סיכוי להכנס לכנסת
21:44 22.12.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
פרשן
הציונות הדתית תשמח להמשיך את תפקידה ההסטורי.
08:18 23.12.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר