אפילו שרי הליכוד הפסיקו לקנות את הסיפורים שמוכר דובר הליכוד. בישיבת הממשלה עלתה לדיון הצעת החלטה בעניין הסדרת ההתיישבות הבדואית בנגב, הצעה של השר עמיר פרץ יו"ר מפלגת העבודה ושר מטעם גוש גנץ.
בימין זעמו על הסעיף הזה שלפיו בזמן שנתניהו וגנץ מעכבים את הסדרת ההתיישבות הצעירה, הם הולכים להסדיר את ההתיישבות הבדואית. כך למשל צייץ יו"ר האיחוד הלאומי ח"כ בצלאל סמוטריץ' מימינה:
"נתניהו ממשיך במכירת החיסול של הציונות וערכי הימין ומאשר עכשיו בממשלה במחטף הקמה של 3 ישובים בדווים חדשים בנגב. את הסדרת ההתיישבות הצעירה ביו"ש הוא כמובן לא מביא. נתניהו. שמאל. חלש."
נתניהו ממשיך במכירת החיסול של הציונות וערכי הימין ומאשר עכשיו בממשלה במחטף הקמה של 3 ישובים בדווים חדשים בנגב. את הסדרת ההתיישבות הצעירה ביו"ש הוא כמובן לא מביא.
נתניהו. שמאל. חלש. pic.twitter.com/tSGiZcaIgJ
— בצלאל סמוטריץ' (@bezalelsm) December 22, 2020
גורם בליכוד: הסדרת הבדואים היא דבר חיובי
בתגובה לדברים של סמוטריץ' הוציאו דובר הליכוד נאור יחיא הודעת דוברות בתפוצה רחבה, כשהוא מתחבא מאחורי הכינוי "גורם בליכוד", (כאילו מדובר באיזו הדלפה מגורם חסוי) בה פירט באריכות רבה מדוע הסדרת הבדואים היא דבר חיובי ושאפילו הימין היה צריך לתמוך בה:
"הצהרתו של בצלאל סמוטריץ׳ אינה נכונה – בדיוק ההפך. ההחלטה בעניין הבדואים לא מפקירה את הנגב אלא מצילה אותו, כפי שאמרה תנועת רגבים: ״מדובר בהזדמנות לשינוי פני הנגב, החזרת קרקעות לידי מדינת ישראל והתחלת כינוס הפזורה הבדואית מהשטחים הפתוחים בנגב אל תוך הישובים החוקיים. אם התוכנית תיושם במלואה, על המקלות והגזרים שבה, היא תהווה סיכוי להצעדת הנגב לעתיד טוב יותר, ולהחזרת קרקעות לידי המדינה".
עוד הפיצו בשם 'גורם בליכוד': "במקום השתלטות פיראטית מפוזרת בשטח, ההחלטה מסדירה ומרכזת את ההתיישבות הבדואית במרכזים עירוניים. נזכיר כי הממשלה בראשות נתניהו אישרה רק החודש הקמת יישוב יהודי חדש בצפון הנגב."
ולגבי סוגיית האפליה הוסיף הגורם בליכוד, נאור יחיא: "לגבי נושא ההתיישבות הצעירה – הליכוד דרש להעלות את הנושא אך לפי תקנון הממשלה ההתנגדות של כחול לבן מונעת זאת. הליכוד ימשיך לפעול כדי לאשר את הנושא בהקדם."
שרי הליכוד לא קנו את הבלוף
בעוד היה מצופה ששרי הליכוד ימשיכו את הקו שיתווה דובר המפלגה, נראה כי הם דווקא הבינו שמורחים אותם ועובדים עליהם בעיניים.
כך שר ההשכלה הגבוהה והמים, זאב אלקין, לשעבר יו"ר הקואליציה אומר במפורש שיתנגד להחלטה:
"הודעתי כרגע בדיון בישיבת הממשלה שאני לא מוכן לקבל מדיניות של הפליה, וכל עוד כחול לבן מעכבים מסיבות פוליטיות את ההחלטה של הסדרת התיישבות צעירה ביהודה ושומרון אתנגד להצעת ההחלטה של עמיר פרץ על הסדרת ההתיישבות הבדואית בנגב. לא תהיה איפה ואיפה, גם ליהודים מגיעות זכויות במדינת היהודים"
הודעתי כרגע בדיון בישיבת הממשלה שאני לא מוכן לקבל מדיניות של הפליה, וכל עוד כחול לבן מעכבים מסיבות פוליטיות את ההחלטה של הסדרת התיישבות צעירה ביהודה ושומרון אתנגד להצעת ההחלטה של עמיר פרץ על הסדרת ההתיישבות הבדואית בנגב. לא תהיה איפה ואיפה, גם ליהודים מגיעות זכויות במדינת היהודים
— Zeev Elkin (@zeev_elkin) December 22, 2020
גם שרת התחבורה ואחת הנאמנות של נתניהו בסיעת הליכוד מירי רגב, אומרת גם היא שתתנגד:
"הודעתי הערב בישיבת הממשלה כי אצביע נגד הקמת יישובים חדשים לבדואים בנגב, עד אשר יוסדרו כלל היבטי המשילות ואכיפת החוק בדרום ובוודאי לא לפני הסדרת כלל התיישבות הצעירה ביהודה ושומרון."
הודעתי הערב בישיבת הממשלה כי אצביע נגד הקמת יישובים חדשים לבדואים בנגב, עד אשר יוסדרו כלל היבטי המשילות ואכיפת החוק בדרום ובוודאי לא לפני הסדרת כלל התיישבות הצעירה ביהודה ושומרון.
— מירי רגב (@regev_miri) December 22, 2020
גם שר הבריאות יולי אדלשטיין המשיך את הקו המתנגד:
"נושא הסדרת הההתיישבות בנגב מורכב יותר מלהביא להקמה של שני יישובים. בכל מקרה לא אתמוך בהצעה בלי שמסדירים את ההתיישבות הצעירה ביו"ש. לכל ממשלה יש סדרי עדיפויות. אני יכול להתרגש שיש גם אוכלוסיה בדואית שמשרתת בצבא ותורמת למדינה, אבל מה לעשות שביהודה ושומרון גרים אנשי מילואים וזרועות הביטחון ולא מסדירים את ההתיישבות שלהם. על כך לא אעבור לסדר היום".
כך גם השר יואב גלנט ושרים נוספים מהליכוד.
מסתבר ששרי הליכוד לא קונים את הבלופים שמוכר להם דובר הליכוד. השאלה היא למה הכתבים הפוליטיים, כן קונים אותם.

מה דעתך בנושא?
17 תגובות
1 דיונים
ביביסט גאה ומאושר
רק ביבי נתניהו מלך וראש ממשלה עד שנת 2030 ושיתפוצצו כל הקנאים האנרכיסטים השמאלניים ההזויים והנאלחים
20:26 29.12.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אור צפון
שרי הימין חוגגים את הבושה ואת רמיסת זכויות האזרח במדינת ישראל (ודרך ז'בטוטינסקי ,אבל מי שם לב) ומעמידים משואה בין זכויות אזרחי ישראל לזכויות יתר של בוני אתרים לא חוקיים...
שרי הימין חוגגים את הבושה ואת רמיסת זכויות האזרח במדינת ישראל (ודרך ז'בטוטינסקי ,אבל מי שם לב) ומעמידים משואה בין זכויות אזרחי ישראל לזכויות יתר של בוני אתרים לא חוקיים בנקודות מעודדות עימות .
המשך 17:27 29.12.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דווקא נתניהו
יאלה נהייתם אתר מסריח שמתקיף את ביבי על כל דבר כאילו אתם יותר ימניים . כבר הרסתם את המדינה ובגללכם השמאל מקבל כוח .
10:53 27.12.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
איחלה
ביבי לא מסלף ביבי שקרן כרוני מסכן
16:00 25.12.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מנטעש
דווקא חוק הבדואים טוב למדינת ישראל אז מזה האנטי אוטומטי הזה?!
15:21 24.12.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רק ביבי בוחרים
רק ביבי לשלטון
13:13 24.12.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רפי
הגיע הזמן שיצילו את הליכוד והמדינה
11:56 24.12.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דנידין
ביבי שקרן הוא סתם ישב בחדר שלו על המשפט שאוטוטו זה מתחיל
10:43 24.12.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אסף יוסף כהן
סמוטריץ לבדואים לא מגיע להם שתהיה להם התיישבות, הם לא אזרחי העם .תשתוק כבר ותן לממשלה לעבוד,ולאחד.
20:02 23.12.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נפוליון
ביהודה ושומרון
12:20 05.06.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר