מאות צעירים חרדים מהפלג הירושלמי מפגינים כעת בצומת שרי ישראל יפו, ומוחים על מעצר תלמיד ישיבה שלא התייצב בלשכת הגיוס לקבל את הפטור.

במשטרת ישראל נעשה שימוש במכתזיות וב-"בואש" כדי לפזר את ההפגנה, הכניסה לירושלים נחסמה לחלוטין, גם הרכבת הקלה.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

הפגנה בירושלים. ארכיון (צילום: חיים גולדברג)

"המוני בית ישראל יוצאים לירושלים למאבק נחוש ללא פשרות בו נקרא לשחרורו של בן הישיבה וביטול גזירת הגיוס", נכתב בהודעה שיצאה מטעם הפלג הירושלמי. "בשל מעצרו הנפשע של אסיר עולם התורה, שכנא רוטנברג בן 20 מישיבת פתחי שערים במודיעין עילית, עלו רבני הוועדה ושמעו מהם את ההוראה הנחרצת: 'להרעיש עולם ומלואו' כפי שהורה מרן ראש הישיבה בחייו – לצאת לרחובה של עיר ולהפגין נגד גזירת השמד של חוק הגיוס בכל מעצר של בן ישיבה שלא מתייצב בלשכות הגיוס".

ממשטרת ישראל נמסר: "כוחות משטרת ישראל פועלים בצומת יפו / שרי ישראל בעקבות מחאה המתקיימת במקום במהלכה המפגינים מפרים את הסדר תוך חסימת צירי התנועה ואת תנועת הרכבת הקלה".