מבזקים
סרוגים

הכניסה לירושלים נחסמה: מאות חרדים מפגינים

מאות צעירים מהפלג הירושלמי חוסמים בשעה הזו את הכניסה לעיר ירושלים ואת הרכבת הקלה, במחאה על מעצרו של צעיר שלא התייצב בלשכת הגיוס. המשטרה מפעילה מכת"זיות ומתיזה עליהם 'בואש'

ז' טבת התשפ"א
הכניסה לירושלים נחסמה: מאות חרדים מפגינים

מאות צעירים חרדים מהפלג הירושלמי מפגינים כעת בצומת שרי ישראל יפו, ומוחים על מעצר תלמיד ישיבה שלא התייצב בלשכת הגיוס לקבל את הפטור.

במשטרת ישראל נעשה שימוש במכתזיות וב-"בואש" כדי לפזר את ההפגנה, הכניסה לירושלים נחסמה לחלוטין, גם הרכבת הקלה.

"המוני בית ישראל יוצאים לירושלים למאבק נחוש ללא פשרות בו נקרא לשחרורו של בן הישיבה וביטול גזירת הגיוס", נכתב בהודעה שיצאה מטעם הפלג הירושלמי. "בשל מעצרו הנפשע של אסיר עולם התורה, שכנא רוטנברג בן 20 מישיבת פתחי שערים במודיעין עילית, עלו רבני הוועדה ושמעו מהם את ההוראה הנחרצת: 'להרעיש עולם ומלואו' כפי שהורה מרן ראש הישיבה בחייו – לצאת לרחובה של עיר ולהפגין נגד גזירת השמד של חוק הגיוס בכל מעצר של בן ישיבה שלא מתייצב בלשכות הגיוס".

ממשטרת ישראל נמסר: "כוחות משטרת ישראל פועלים בצומת יפו / שרי ישראל בעקבות מחאה המתקיימת במקום במהלכה המפגינים מפרים את הסדר תוך חסימת צירי התנועה ואת תנועת הרכבת הקלה".

 

הפלג הירושלמי חסימות כבישים ירושלים