הרבנים הראשיים, הראשון לציון הרב יצחק יוסף והרב דוד לאו שוחחו היום וסיכמו על חלוקת התפקידים ביניהם בקדנציה הקרובה, על פי הסיכום בתפקיד נשיא בית הדין הגדול יכהן הרב יצחק יוסף ובתפקיד נשיא מועצת הרבנות הראשית לישראל ישמש הרב דוד לאו למשך חמש השנים הקרובות.

באתר 'בחדרי חרדים' פרסמו כי הסיכום הגיע לאחר שהרב דוד לאו ביקר בביתו של הרב עובדיה יוסף ונענה לבקשתו לוותר על זכותו לכהן  בחמש השנים הראשונות כנשיא בית הדין,לטובת הרב יצחק יוסף.

ל'סרוגים' נודע כי ההחלטה התקבלה כדי למנוע מצב של ניגוד עניינים לפיו הרב יצחק יוסף יעמוד בראש מועצת הרבנות הראשית האחראית על מערך הכשרות של הרבנות ועל נושא השמיטה, בעוד אחיו, משה יוסף משמש כמנכ"ל בד"ץ 'בית יוסף', גוף כשרות מתחרה לרבנות הראשית.

מינויו של הרב יוסף לתפקיד נשיא בית הדין הרבני, מעלה תמיהה נוספת מאחר ואינו מוסמך לדיינות. מצד שני גם הרב דוד לאו אינו בעל כושר דיינות, ולראשונה נבחרו שני דיינים שאינם מוסמכים לדיינות.

מצטרפים לדף הפייסבוק של סרוגים ונשארים מעודכנים כל הזמן

בחוק הרבנות הראשית נקבע כי הרבנים הראשיים ישמשו כנשיא מועצת הרבנות הראשית וכנשיא בית הדין. עד היום נבחרו שני רבנים המוסמכים לדיינות, ורק בבחירות הקודמות נבחר הרב יונה מצגר שהיה ללא כושר לדיינות. בחלוקת התפקידים אז נקבע כי הרב עמאר יכהן כנשיא בית הדין לאורך כל הקדנציה והרב מצגר כנשיא מועצת הרה"ר. הפעם שני הרבנים אינם מוסמכים ולכן שניהם יכהנו כדיינים וכנשיאי בית הדין הרבני גם ללא הסמכה, מתוקף חוק הרבנות הראשית לישראל.

באמצע הקדנציה, בחלוף 5 שנים יחליפו השניים בין התפקידים לחמש שנים הנותרות כמתחייב בחוק.

מעמד הכתרת הראשון לציון, יתקיים בבית כנסת הרמב"ן בעיר העתיקה בירושלים בעוד כחודש, בכ' אלול. הבוקר התקיימה ישיבה ראשונה של הרה"ר דוד לאו עם סגן השר בן דהאן ומנכ"ל הרבנות הראשית עודד וינר.  הרבנים סיכמו ביניהם על שיתוף פעולה ותיאם מלא בכל אחד משני התפקידים לאורך כל הקדנציה.