מבזקים
סרוגים

דיווח: צוללת של חיל הים שטה לכיוון המפרץ הפרסי

לאחר חיסול המדען האיראני ועל רקע התגברות האיומים מפעולת נקם איראנית, גורמי מודיעין ערבים אומרים כי צוללת של חיל הים הישראלי חצתה את מפרץ סואץ לכיוון המפרץ הפרסי

ו' טבת התשפ"א
דיווח: צוללת של חיל הים שטה לכיוון המפרץ הפרסי

על פי הדיווח של רועי קייס כתב הערבים של כאן, גורמי מודיעין ערבים טוענים כי צוללת של חיל הים הישראלי עשתה את דרכה בשבוע שעבר למפרץ הפרסי.

הצוללת כך על פי הדיווח חצתה את תעלת סואץ באופן גלוי ובאישור מצרי, לכיוון המפרץ הפרסי. הדברים מגיעים על רקע האיומים מכיוון איראן לאחר חיסול מדען הגרעין האיראני, מוחסן פחריזאדה שיוחסו לישראל. השיוט שנעשה באופן גלוי נועד ככל הנראה להעביר מסר ישראלי להנהגה באיראן. מצ"הל סרבו להתייחס לדיווח.

מוקדם יותר בטקס הענקת "אות הערכה מבצעי" שהתקיים היום (שני), אמר ראש המטה הכללי, רב-אלוף אביב כוכבי, כי "לאחרונה אנו שומעים על התגברות האיומים של איראן נגד מדינת ישראל. אם איראן ושותפיה, חברי הציר הרדיקלי, במעגל המדינות הראשון או השני, יבצעו פעולה נגד מדינת ישראל- הם יגלו שהם חברים בשותפות יקרה ביותר.

הרמטכ"ל מזהיר את השותפים של איראן
הרמטכצילום: הרמטכ

לדבריו, "צה״ל יתקוף בעוצמה כל מי שיהיה שותף, חלקי או מלא, מקרוב או מרחוק, לפעולה נגד מדינת ישראל או נגד יעדים של מדינת ישראל. אני אומר את הדברים בפשטות ומתאר לאויבינו את המצב לאשורו- מדרגות התגובה וכלל התכניות הוכנו ותורגלו".

איראן המזרח התיכון צוללות