חברת הכנסת אורית סטרוק, אמרה היום כי הממשלה מרמה את הכנסת ופוגעת באמון הכנסת.

לפני שלושה חודשים הגישה סטרוק הצעה לסדר היום בעקבות הפרסומים על שחרור מחבלים כמחווה מדינית וביקשה לשמוע האם ארה"ב למרות מאבקה העולמי בטרור דורשת לשחרר טרוריסטים ומה עמדת ממשלת ישראל בעניין.

מי שהשיב לשאילתה היה סגן השר אקוניס, כנציג הממשלה וראש הממשלה אמר בין השאר כי: "אין החלטה ישראלית על שחרור מחבלים, אני גם מעריך, אני מקווה, שלא יהיה לחץ בעניין הזה, משום שלחץ כזה לא יעזור. מדיניות הממשלה איננה לשחרר מחבלים, לא תהיה לשחרר מחבלים, לא במסגרת מחווה כזאת ולא במסגרת מחווה אחרת".

צפו באקוניס מכריז כי אין שחרור מחבלים באופק

[[[http://www.youtube.com/watch?v=zlz7C3AEZqQ&feature=youtu.be]]]

הבוקר, ארבעה חודשים מאוחר יותר, כותב הבוקר אקוניס כי הוא מצטער בפני המשפחות השכולות. "מצטער ומצער לפתוח כך שבוע חדש. זה יום קשה ועצוב. החלטה על שחרור רוצחים מתועבים היא שגויה – מכל בחינה. אני לא שר בממשלה ואין לי זכות הצבעה, אבל אילו הייתה לי כזאת לא הייתי מהסס להצביע נגדה.

"אני מבקש להתנצל בפני המשפחות השכולות שהבינו ממני מתשובה לשאילתא בכנסת, לפני כשלושה חודשים, שאין כוונה כזאת. צר לי מעומק הלב שגורמים מקצועיים שהיו מעורים במו"מ הטעו אותי." כתב אקוניס.

בעקבות הדברים פנתה סטרוק ליו"ר הכנסת על מנת שיעשה ככל אשר בסמכותו על מנת לוודא כי תשובות הממשלה הן תשובות אמת וללא הטעיית הציבור ומי שהטעה ייענש.