אושרה בממשלה: טיוטת חוק משאל העם - סרוגים

אושרה בממשלה: טיוטת חוק משאל העם

בפתח ישיבת הממשלה הבוקר הצהיר נתניהו כי "כל הסדר, אם יושג במשא ומתן, יובא למשאל עם". חוק משאל העם צפוי להפוך לחוק יסוד, ובכך לחייב קיום משאל עם לגבי כל כוונה להעביר שטחים שבריבונות ישראל

תומר ניר, חדשות סרוגים
אושרה בממשלה: טיוטת חוק משאל העם
  ישיבת הממשלה, הבוקר (צילום: פלאש 90)

על רקע חילוקי הדעות בנוגע לשחרור מחבלים כתנאי לפתיחת משא ומתן עם הפלסטינים, יכול ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לציין לעצמו הישג אחד: אישור טיוטת חוק משאל העם.

בפתח ישיבת הממשלה הבוקר הצהיר נתניהו כי "כל הסדר, אם יושג במשא ומתן, יובא למשאל עם". לדבריו, "חשוב שבהחלטות גורליות כאלה כל אזרח ואזרחית יצביעו באופן ישיר בעניין שקובע את עתיד המדינה".

חוק משאל העם צפוי להפוך לחוק יסוד, ובכך לחייב קיום משאל עם לגבי כל כוונה להעביר שטחים שבריבונות ישראל. אם החוק יהפוך לחוק יסוד, לבג"ץ לא יוכל להתערב בתהליך. החוק יוצג לקריאה ראשונה כבר ביום רביעי הקרוב.

בשבוע שעבר אמר בנט כי "הבית היהודי הוכיחה השבוע למה עם ישראל זקוק לה בממשלה. בתחילת השבוע אמרנו שלא נהיה בממשלה שתנהל מו"מ על קווי 67', וזה לא יקרה. הוכחנו שכשאנחנו מתעקשים, אנחנו מביאים תוצאות. הודענו שנעמוד על המשך בניה וצמיחה בכל חלקי הארץ, וגם זה יקרה. בניה מביאה חיים ונסיגה מביאה טרור".

בנט הוסיף כי, "הבית היהודי, כאיש אחד, מתנגד למדינת טרור שתאיים על ישראל. אנחנו מתנגדים למסירת ארץ ישראל לאויבינו. בהסכמים הקואליציוניים סוכם על קידום חוק יסוד משאל עם תוך 90 יום מהקמת הממשלה. סיכום זה יחד עם המו"מ שמתחיל, מביא אותנו לדרישה הברורה לקדם את חוק יסוד משאל העם באופן מיידי. משאל עם זו הדרך היחידה למנוע קרע בעם, וזו משימה גדולה של הבית היהודי.

מצטרפים לדף הפייסבוק של סרוגים ונשארים מעודכנים כל הזמן

"הסכם אוסלו עבר על חודו של עריק פוליטי שקיבל ג'וב תמורת הצבעתו. וגם ההתנתקות עברה בצורה כוחנית תוך דריסת משאל המתפקדים של הליכוד וכל נורמה של הגינות. לא נסכים שוב שדברים שעד היום אנחנו אוכלים את פרי הביאושים שלהם יתקבלו באמצעות קומבינות ומיצובישי. אני פונה למתנגדי המשאל: אתם טוענים שהעם איתכם. ממה אתם מפחדים? למה לא לתת לעם להכריע".

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
LIVE

עכשיו בשידור חי i24: נתניהו בוושינגטון; עסקת חטופים על הפרק

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו