חדשות

נתניהו: החיסונים הראשונים לקורונה ינתנו ב-27 בדצמבר

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הבריאות אדלשטיין אישרו כי חיסוני הקורונה הראשונים יינתנו ב-27 בדצמבר: "הבאנו אור גדול למדינת ישראל. זה לא רק מבצע של זריקת עידוד, אנחנו מביאים את הסוף למגיפה"

נתניהו: החיסונים הראשונים לקורונה ינתנו ב-27 בדצמבר
צילום: (צילום: דוברות משרד הבריאות)

לאחר הגעת חיסוני הקורונה הראשונים של פייזר לישראל הבוקר (רביעי), ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הבריאות יולי אדלשטיין עורכים כעת מסיבת עיתונאים בה יתנו הצהרות לתקשורת. בדבריהם צפויים להתייחס להיערכות לקראת ההתחסנות של האזרחים, וכן למגבלות הקורונה הצפויות במהלך חג החנוכה.

"ערב לפני חנוכה, היום היה נס פך השמן המודרני" אמר אדלשטיין בפתח דבריו. "מאות החיסונים שתוכננו להגיע אלינו במקרה הטוב בעוד חודש-חודשיים התרבו, כמו בנס פך השמן ההוא, לכמות שתספיק להרבה מאוד אזרחים כבר בשבועות הקרובים. בקרוב יגיעו עוד הרבה חיסונים מחברות נוספות. המטרה היא שכל אזרחי שיחפוץ יוכל להתחסן".

"את החיסונים נחלק בצורה יעילה על פי בתי החולים וקופות החולים. מה שאנחנו רואים כאן הוא פרי עבודה סיזיפית של ראש ממשלה ושלי ושל אנשי המקצוע של משרד הבריאות" הוסיף. "כל אזרח ואזרחית שיתחסנו יקבלו 'כרטיס ירוק' ויוכלו לנוע בחופשי בכדי שנוכל להחזיר את המשק ולפתוח אותו. זו נוסחה פשוטה וברורה – אך עד שכל החיסונים יגיעו, עלינו עדיין לשמור על ההנחיות והמגבלות".

"קורא לכולם להתחסן"

נתניהו אישר בדבריו כי החיסונים הראשונים יינתנו בעוד שבועיים וחצי, ב-27 בדצמבר. "ערב חנוכה, הבאנו אור גדול למדינת ישראל – החיסונים של חברת פייזר הגיעו לארץ" אמר ראש הממשלה. "משלוח ראשון הגיעו היום, ואלפי חיסונים נוספים יגיעו מחר. אני קיימתי בימים האחרונים 8 שיחות עם מנכ"ל פייזר – וזה לא מובן מאליו שמדינת ישראל, מדינה קטנה, מקבלת את החיסונים ביחד עם המידנות הגדולות בעולם".

"עד אז, נמשיך לשמור על ההנחיות – מניעת התקהלויות ועטיית מסיכות. יכול להיות שנצטרך להדק את המגבלות בימים הקרובים – ואני מבקש את שיתוף הפעולה של כולם" אמר. "אני קורא לכל אזרחי ישראל להתחסן – וכדי לעשות זאת, אני יהיה הראשון שיעשה זאת. מדינת ישראך ערוכה לספק 60,000 חיסונים ביום לאזרחי ישראל. אני ביקשתי לפתח תכנית דרכון ירוק, שבאמצעותו כל מי שקיבל חיסון יכול להראות תעודה או אפליקצייה, ויוכל לנוע למתקנים כמו קניונים. מתחילים בעוד כמה ימים – וזה לא רק מבצע של זריקת עידוד, אנחנו מביאים את הסוף למגיפה".

כשנשאל על המגבלות הצפויות בחנוכה, נתניהו אמר כי "המטרה שלנו הוא למנוע סגר – ולעשות את המגבלות רק בחגים. אנחנו הולכים לקבל תחלואה נוספת בגלל החגים – הקרבה של המשפחה זה הכפלה של התחלואה ולכם מצאנו לנכון להגביל את זה כדי להציל חיים. מחר יקבעו הקריטריונים שהם עוברים לריסון מהודק – וגם אם נצטרך לסגר מלא".

בשלב שאלות התקשורת נתניהו התייחס לראשונה לפרישה של גדעון סער מהליכוד, וחזר על קריאתו להימנע מפיזור הכנסת. "אנחנו נגד הבחירות – אם כחול לבן יפסיקו להיות אופוזציה בתוך הקאוליציה, נוכל להגיע לפתרון ותקציב" אמר, אך במקביל התחמק מלומר האם יסכים לעגן בחקיקה את הרוטציה. "גדעון סער התמודד איתי והובס ברוב גדול – ומאז סער הדרדר לעשירייה השניה בליכוד. בזמן שאני מביא שלום וחיסונים, יש כאלה שעסוקים להחיות את הקריירה הפוליטית שלהם".

תגובות

7
3
עומר
09.12.20

לידיעת הקוראים יש מגיבים בתשלום של הקרן החדשה הם מציפים אתרים ישראלים בתגובות במימון ממשלות זרות. (רובם ערבים - ישראלים).

1
מורה
10.12.20

אתם השמאל היכנסתם אותם לממשלות וגם לועדת חוץ וביטחון,שיעורים ולא מילים נבובות

2
סתומים
09.12.20

מי שמשתף פעולה עם ערבים זה ביבי .

2
שמיל
10.12.20

זה לא אתה ביבי. זה הנהג שמביא את החיסונים? אתה הבאת? אין לך בושה? הנהג הביא יותר ממך!

1
מני
10.12.20

שמיל הדביל,במקום לפרגן אתה כהרגלך ממשיך להיות חשוך מימי הבניים,כדאי שתפסיק להגיב כי לא מתיחסים. לדבילים חסרי מח,

2
אבי
10.12.20

זה גם לא אתה כתבת את התגובה זה המקלדת

1
ירון שאול
10.12.20

אוי ואבוי למי שיתחסן!!!! אתם לא מודעים מה מעוללים לנו, ולכל העולם עם החיסונים הללו.גם אם יצא חוק, שיחייב להתחסן, אל תתחסנו.צאו מהחושך לאור, ומהשקר לאמת.אל תהיו כבשים,גם אני הייתי כבש עד שגיליתי את האמת.היכנסו לערוצים הנכונים, ולא לערוצי השקר.אל תמשיכו לחיות בשקר, ובדמיונות, ובסרטים.מי שרוצה לדעת את האמת שיכנס לערוץ הטלגרם של רפאל בן דור, KNOWHERE שנמחק מגוגל,פייסבוק,ויוטיוב שעושים יד אחת עם האילומינטי, ומשתיקים וחוסמים, כל אחד שמפרסם את האמת, כי זה לא מתאים לאג'נדה שלהם. צאו מהחושך לאור!!!!!!!! אל תתנו שיתכנתו אתכם.