מבזקים
סרוגים

עוד שלב בדרך לפיזור | מה תכריע היום ועדת הכנסת?

מתקרבים לפיזור הכנסת: היום יוחלט איזה ועדה תנהל את הדיונים על קידום החוק ובכך יתווה את אופן התקדמות החוק. בליכוד וכחול לבן ימשכו כל אחת לוועדה הנוחה לה

כ"א כסלו התשפ"א
עוד שלב בדרך לפיזור | מה תכריע היום ועדת הכנסת?

היום תכריע ועדת הכנסת באיזה דרך תקודם חוק התפזרות הכנסת ה-23, והחלטה זו תקבע כמה מהר החוק יוכל להתקדם.

ועדת הכנסת בראשות ח"כ איתן גינזבורג תתכנס הבוקר (שני) בשעה 10:30 לדיון בשאלה איזו ועדה מוועדות הכנסת תדון בהצעות החוק להתפזרות הכנסת ה-23.

תומכי החוק לפיזור הכנסת מעוניינים שוועדת הכנסת תמשיך לדון בה, כי שם יו"ר הוועדה הוא מכחול לבן ועל כן יהיה קל יותר לקדם מהר את החוק.

לעומת זאת ח"כ מיקי זוהר מהליכוד ויו"ר הקואליציה יבקש אחרת: "אדרוש שהדיון על חוק הבחירות יתקיים בוועדת החוקה בראשות ח"כ יעקב אשר מיהדות התורה".

הסיבה שבליכוד ינסו להעביר את הטיפול בחוק לוועדת החוקה, חוק ומשפט הוא מכיוון שהוועדה מנוהלת ע"י נציג קואליציה המתנגד לפיזור הכנסת ולכן הם יוכלו "לשלוט" בקצב ההתקדמות של החוק.

הוועדה למינוי שופטים של איילת שקד VS אבי ניסנקורן
הוועדה למינוי שופטים של איילת שקד VS אבי ניסנקורןצילום: הוועדה למינוי שופטים של איילת שקד VS אבי ניסנקורן

בוועדת הכנסת חברים 17 חברי כנסת, וכמו כל הוועדות קיים בה רוב לסיעות הקואליציה, אך מכיוון שחברי כחול לבן מביעים תמיכה לפיזור הכנסת, יש לכך רוב בקרב הוועדה – 10 תומכים מול 7 מתנגדים.

רוב בקריאה טרומית

הצעת החוק פיזור הכנסת ה-23 עברה ביום רביעי שעבר בקריאה טרומית ברוב של 61 תומכים מול 54 מתנגדים, חמישה ח"כים נעדרו מההצבעה: 4 חברי מפלגת רע"ם והשרה פנינה תמנו-שטה הנמצאת בחו"ל.

נתניהו וגנץ במליאה (צילום: אורן בן חקון/פלאש 90)

לאחר שהחוק עבר בקריאה טרומית, המשך החקיקה עובר אחת מוועדת הכנסת, ועל זה כאמור הדיון היום. רק לאחר שיוחלט איזן ועדה תדון, היא תוכל להתחיל את העבודה על ההכנה לקריאה הראשונה. לאחר שהוועדה תאשר את החוק, הוא יחזור לקריאה ראשונה במליאה, שם הוא צריך לעבור ברוב של 61 ח"כים ומשם חזרה לוועדה.

רק לאחר מכן המליאה תידרש להצביע בקריאה שנייה ושלישית להביא את פיזור הכנסת באופן סופי עם תאריך מוסכם לבחירות לכנסת ה-24.

איתן גינזבורג מיקי זוהר פיזור הכנסת