מבזקים
סרוגים

הקורונה בישראל: אחוז החיוביים ירד אך עדיין גבוה

985 בני אדם אובחנו ביממה האחרונה כנשאים של נגיף קורונה מתוך כ-40 אלף בדיקות. מדובר בירידה בשיעור החיוביים, אך במספר עדיין גבוה שמטיל בספק את המשך פתיחת המשק

גיא עזרא | חדשות סרוגים
י"ד כסלו התשפ"א
הקורונה בישראל: אחוז החיוביים ירד אך עדיין גבוה
הקורונה בישראל: אחוז החיוביים ירד אך עדיין גבוה צילום: (צילום: פלאש90)

הקורונה בישראל.

משרד הבריאות מעדכן הבוקר (שני) כי ביממה האחרונה אובחנו 985 נשאי קורונה חדשים, מתוך 39,774 בדיקות שבוצעו. מדובר בשיעור חיוביים של 2.5% לאחר שאתמול אחוז החיוביים עמד על 3.3%. עם זאת, עדיין מדובר בנתון גבוה יחסית שעשוי לבלום את המשך ההקלות ופתיחת המשק.

על פי הנתונים, כעת יש במדינת ישראל 9,897 נשאי קורונה, כאשר 263 מתוכם מוגדרים במצב קשה. 114 מחוברים למכשירי הנשמה.

מתחילת פרוץ הנגיף במדינת ישראל, נדבקו 335,980 בני אדם. מניין הנפטרים עומד על 2,864.

במקביל, על רקע העלייה בתחלואה, ולקראת חגי החנוכה, במשרד הבריאות שוקלים הגבלות נוספות בכדי לנסות להוריד את נתוני התחלואה. אחדתההצעות שעלו היא שינוי במתווה הפיילוט של הקניונים.

במסגרת שינוי המתווה תותר כניסה של לקוח אחד על כל 15 מ"ר ולא על 7 מ"ר. בנוסף תבוטל ההגבלה של עד 10 אנשים בחנויות. המשמעות: חנות בעלת מעל 150 מ"ר, תוכל להכניס מעל עשרה אנשים. השינוי נועד בכדי להוריד את העומסים על התורים שהיו במעברי הקניון מחוץ לחנויות.

חגיגה אחת יותר מדי? דיון על המשך מתווה הקניונים
חגיגה אחת יותר מדי? דיון על המשך מתווה הקניוניםצילום: חגיגה אחת יותר מדי? דיון על המשך מתווה הקניונים

כמו כן,  בניגוד לדרישת הקניונים ולמרות העומס, משרד הבריאות החליט שמספר הקניונים לא יגדל עד לסוף תקופת הפיילוט ביום ראשון הבא. כזכור, פיילוט הקניונים יצא לדרך ביום שישי האחרון, במסגרתו נפתחו לקהל הרחב 15 מרכזי קניות ברחבי הארץ, וזאת לאחר כשלושה חודשים שבהם היו סגורים בשל הגבלות הקורונה.

בדיקת קורונה משרד הבריאות נגיף קורונה קורונה