קל וטעים: מתכון לעוגת בננה בחושה שתמיד מצליחה

קל וטעים: מתכון לעוגת בננה בחושה שתמיד מצליחה

כשהחורף נותן בננות, זו העוגה שאתם תשמחו לאמץ לצד הקפה של שבת. מתכון לעוגת בננה בחושה עם אגוזים ושוקולד שתמיד מצליחה ולצד כל זה היא גם פרווה

מתכון לעוגת בננה בחושה שתמיד מצליחה
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לעוגת בננה שוקולד

כשהחורף נותן בננות, זו העוגה שאתם תשמחו לאמץ לצד הקפה של שבת. מתכון לעוגת בננה בחושה עם אגוזים ושוקולד שתמיד מצליחה ולצד כל זה היא גם פרווה

מנות: 2 תבניות אינגליש קייק | פרווה

מצרכים:
3 בננות בשלות
2 כוסות קמח (250 גרם)
1 כוס סוכר חום (230 גרם)
2 ביצים
160 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר (אפשר מרגרינה)
1/2 1 כפיות אבקת אפייה (10 גרם)
1/2 כוס אגוזים קצוצים (מומלץ אגוזי לוז/ קשיו/ מלך)
קורט אגוז מוסקט
קורט מלח
1 כפית גרידת תפוז
100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום של 160 מעלות.

2. קוצצים דק את השוקולד המריר ואגוזי הקשיו ומגרדים את קליפת התפוז בכמות המתאימה לכפית.

3. מועכים את הבננות למחית חלקה בעזרת מזלג או מעבד מזון.

4. מקציפים את החמאה כשהיא רכה מאוד, בטמפרטורת החדר, עם הסוכר, עד לקבלת קציפה אוורירית.

5. ממשיכים להקציף ומוסיפים בהדרגה את הביצים ולאחר שנטמעו, גם את מחית הבננות.

6. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, האבקת אפייה, קורט אגוז מוסקט וקורט מלח, מוסיפים לתערובת החמאה והביצים.

7. לבסוף, מוסיפים את גרידת התפוז, אגוזי הקשיו והשוקולד הקצוץ. מערבלים קלות, אך לא יותר מידי.

8. יוצקים את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק ומכניסים לאפייה למשך 30 דקות, עד שקיסם יוצא כמעט יבש עם מעט פירורים לחים.

שבת שלום!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו