העולם הרבני ממשיך לסעור לאחר שנודעו מימדי ההרס אמש בישיבת חומש שבצפון השומרון, זאת לאחר שבמהלך פינוי הישיבה הושחת ארון קודש, וטרקטור שהובא עי הכוחות למקום הפך את המקום על פיו. תלמידי הישיבה נותרו ללא קורת גג, וספרי הקודש שלהם כוסו בחול.

הרב חיים דרוקמן, מבכירי רבני הציונות הדתית, הביע זעזוע עמוק מהדברים, זאת לאחר שאתמול שלח הרב הראשי לישראל הרב לאו מכתב חריף בנושא לשר הביטחון. "אני מאוד מזועזע מההרס שנעשה בישיבת חומש ע"י מגב וע"י המנהל האזרחי" אמר בדבריו.

"קשה להאמין שתופעה כזו מתרחשת במדינה יהודית. שעולים עם טרקטור על בית מדרש והורסים אותו יחד עם ארון הקודש" טען. "אם רוצים להרוס מבנה מסויים היה ראוי ברגישות להוציא ממנו קודם כל את כל הדברים המקודשים. זה מזכיר תקופות אפלות בהיסטוריה של עם ישראל. אלה דברים שהיינו בטוחים שעברו מן העולם. ולבושתנו זה קורה במדינת ישראל. מי ייתן את הדין על כך??".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

תלמידי הישיבה מחלצים את ארון הקודש מההריסות (צילום: ישיבת חומש)

ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן הגיב גם הוא בחריפות על ההרס בישיבת חומש ואמר כי "הגישה הברוטאלית הזו כלפי תלמידי ישיבת חומש חייבת להפסק. לא יעלה על הדעת שכוחות צבא ישראלים יפגעו לאור היום בספרי קודש ובארון קודש. אות הקין של הגירוש עודו על מצח המדינה. פגיעה בתלמידי ישיבה ובספרי קודש היא חציית קו אדום".

ישיבת חומש המחודשת פועלת מזה למעלה מ 13 שנה מהישוב חומש שנעקר בגירוש ב-2005 (המכונה התנתקות). בישיבה לומדים כ 40 תלמידי ישיבה ומהווים את חוד החנית במאבק על החזרה לישובי צפון השומרון.