מתכון לצלי עוף בתנור, כרוב אדום ואורז: פעם בשבוע, המשפחה כולה מתאחדת סביב שולחן אחד. שולחן השבת. אתם מחכים לארוחה הזאת שבוע שלם, והפעם יש לכם סיבה מיוחדת: עוף צלוי בתנור, כרוב אדום ואורז.

● מצטרפים לדף הפייסבוק של סרוגים ונשארים מעודכנים כל הזמן

מתכון לצלי עוף בתנור, כרוב אדום ואורז:

עגבניות טריות או רסק עגבניות

אורז לבן

חלקי עוף: ירכיים, שוקיים, כנפיים

3 בצלים גדולים

4 שיני שום

חומץ

סוכר

פפריקה חריפה ומתוקה, פלפל שחור, זעתר

כרוב לבן

שמן זית

שמן חמניות

מלח

מתכון לצלי עוף בתנור, כרוב אדום ואורז  – אופן ההכנה

בשלב הראשון, בתבנית אפייה פרוסות בצל, שמן זית, ואת התבלינים לפי הטעם. מניחים את חלקי העוף בתבנית, ומוודאים שתמהיל השמן והתבלינים יעטוף אותם.

אופים בחום בינוני של כ-180 מעלות.

עכשיו ניגשים להכנת האורז. מטגנים את הבצל והשום במעט שמן. לאחר שהבצל מזהיב, מוסיפים כשתי כוסות אורז (זה יספיק לכן ל-6 מנות).

לאחר שהאורז מזהיב, מוזגים 3 כוסות מים לסיר ומוסיפים מלח ותבלינים לפי הטעם. כשהמים מתאדים לחלוטין, מסירים את הסיר מהאש ומניחים עליו מגבת. אחרי רבע שעה האורז צפוי להיות מוכן.

ועכשיו להכנת הכרוב המאודה: פורסים את הבצל השלישי לרצועות עגולות. חותכים את הכרוב הלבן לרצועות, ומתחילים לטגן. מוסיפים 2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות או עגבניות חיות חתוכות לקוביות, סוכר, מים וממש מעט חומץ, לפי הטעם. כשהכרוב והבצל רכים, המנה מוכנה.

מגישים את העוף, האורז והכרוב האדום יחד.

שבת שלום!