המערכת הפוליטית סוערת בעקבות נאומה של המשנה ליועמ"ש, דינה זילבר, שצפויה לסיים את תפקידה בחודש הבא. זילבר, ללא שנקטה בשמותיהם של ראש הממשלה בנימין נתניהו, והשר לבטחון פנים, אמיר אוחנה, מתחה עליהם בקורת חריפה.
"במופע של חוסר מודעות מדהים, נשאה אתמול המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, דינה זילבר, מניפסט פוליטי אופוזיציונרי מדהים שבנוי על סיפורו של הנס כריסטיאן אנדרסן על בגדי המלך החדשים", כתב סמוטריץ' בדף הפייסבוק שלו.
סערה בעקבות נאומה של דינה זילבר: "ברוך שפטרנו"
"והאמת, זילבר לא יכולה היתה לבחור בסיפור טוב יותר כדי לספר את סיפורה שלה עצמה", הוא כותב.
"כילד, אני זוכר את עצמי מסתובב ימים שלמים ומנסה להבין איך זה ששני נוכלים מצליחים להערים על עיר שלמה. איך זה שאנשי העיר כולם, פרופסורים, סופרים, אנשי רוח ופשוטי העם יחדיו, עומדים ומריעים לבגדיו החדשים של המלך, הצועד לו עירום ברחובה של עיר, מחייך מאוזן לאוזן שעה שערוותו מתגלה ברבים.
היום, משבגרתי וראיתי מנהגו של עולם, אני מבין את זה טוב יותר. כשאני מסתכל על מחול השדים המשפטי הנאור והפרוגרסיבי אני מבין היטב איך מעטים ממש, עם גב תקשורתי ואינטלקטואלי ועם הרבה מאוד כסף, מצליחים להערים על מדינה שלמה".
"איך הם מצליחים לארוג מסכת ערכים חדשנית, לטוות תיאוריות פורחות באוויר, לתפור מציאות משפטית שמתאימה בדיוק למידותיהם ולהשקפת עולמם ולשווק אותה כמוצר נאור לחכמים בלבד", תהה סמוטריץ', "והעיר כולה מוקסמת מהלהטוטנות המשפטית מלאת הרושם, מחכה בקוצר רוח למצעד ההרס של הדמוקרטיה והמדינה היהודית שיבוא בשם הצדק, זה שרק חכמים יכולים לראות ולהבין אותו".
סמוטריץ' מסכים עם הנקודות הכואבות שהעלתה זילבר בנוגע למערכת הפוליטית, אך לדבריו כשהיא מגיע למערכת ממנה היא באה "היא מתעטפת בבגדים שקופים. אפס מודעות עצמית, אפס לוגיקה, אפס הגינות, ואפס יושרה".
"זילבר ביקשה לגלם בהצגה את הילד הקטן שצועק "המלך הוא עירום" והיא עשתה זאת לא רע. היא גילתה עד כמה פוליטית ומוטת אג'נדה היא מערכת המשפט שלנו, עד כמה הכסות האובייקטיבית והמקצועית שהיא וחבריה מנסים לתפור לה היא מעשה נוכלות שקוף, ועד כמה מגוחכות הן תרועות ההמון הנאור במצעד האיוולת הססגוני בעיר.
אבל את המציאות הישראלית גם הנדרסן לא יכול היה לשער. אנשי העיר שהגה ביצירתו, כמו גם מלכה, שריה וחכמיה, מתעוררים לקריאתו של הילד הקטן, מתנערים מן העוקץ, והחייטים נדרשים לנוס על נפשם".
סמוטריץ' ממשיך עם משל של אנדרסון וטוען שאולי צריך לראות פה סיפור אחר: "מי שמוקע היום כברווזון מכוער אצל החכמים בעיניי עצמם יתגלה כברבור צחור ומרשים, ומי שבז לו במשך שנים ימשיך ללכת כמו ברווז, להיראות כמו ברווז ולגעגע כמו ברווז…"





תגובות
זילבר עכשיו ברור לי לחלוטין שחייבים לעשות ניקוי אורוות בפרקליטות אוי למדינה דמוקרטית שעובד ציבור עדיין בתפקיד מתבטא כך והכי חמור שאנשים אלו היו ו אחראים על כתבי אישום נגד ראש הממשלה.
לא צריך לחכות לסוף החודש יש לפטרה לאלתר ולהעמיד אותה לדין מישמעתי על עבירה בחוק התקשיר,מרשה לעצמה כי היא מחזיקה את מנדל בגרון,ויש לה חומרים עליו שהיא העתיקה ליום סגריר,אז היא מרשה לעצמה,רק מה קורה לנציב הרדום? למה לא נישמע קולו ? מה אולי גם עליו יש חומר? אוי ואבוי לאן היגענו,מתועבת ומכוערת מחזיקה חומרים ללא רשות על משפיעים בפוליטיקה,
נראה לי שחומר , זה מה שיש לביבי על כל חברי הכנסת של הליכוד ... כולם רואים איך מתנהלת או יותר נכון לא מתנהלת המדינה ושותקים ...
, נראה לי שהחומר היחיד שמסתובב פה זה החומר שלקחת בבוקר.... תיאוריות קונספירציה הזויות, כולם מחזיקים חומרים נגד כולם....לא יכול להיות מצב שאנשים פשוט אומרים את אשר על ליבם ? לא יכול להיות מצב שאנשים פשוט פועלים על פי צו מצפונם ? לא יכול להיות מצב שהיועמ"ש, המפכ"ל, נציב שרות המדינה, פרקליט המדינה, מנכ"לית משרד האוצר ועוד רבים אחרים הם פשוט אנשי מקצוע שפועלים על פי אמות מידה מקצועיות וחוקיות ? אין מצב כזה ? רק קונספירציות וקומבינות ?
סמוטריץ', זילבר לפחות לא רימתה את הצבא כמוך. הגיע הזמן שתשב בשקט.
שניהם ניסו לברוח מהתפקיד אחד בדרך חוקית והשני לא! ואין קשר בין דעה פוליטית לתפקיד בצבא זה היה רק דוגמא.
שלום גם לך בוט מטעם יש עתיד! מה שלום יהיר לפיד ספר לנו כיצד חיסל מחבלים בסיירת מטכ"ל... אה רגע! הוא היה כתב במחנה (-:
, האם חיסול מחבלים במסגרת סיירת מטכ"ל הוא המדד הקובע ? כמה מחבלים חיסל סמוטריץ' ? לעומת זאת, אהוד ברק חיסל הרבה והוא החייל המעוטר ביותר בצה"ל - האם בעיניך דעתו קובעת ?
יאיר לפיד לא רימה את הצבא. התגייס לצבא ושובץ לתפקיד ככתב "במחנה" לעומת מר סמוטריץ הרמאי הנכלולי שהתחזה לבן ישיבה כדי לדחות גיוס לאחר שהצהיר שתורתו אומנותו ובזמן הזה עשה עסקים בתחומים שונים ואף הלך ללמוד לתואר באונו כל זה בזמן שהוא מתחזה לאחד שתורתו אומנותו ורק בגיל 28 התגייס לשרות מינימלי ביותר כפקיד זוטר בקריה