יומיים לאחר ההודעה על הצלחת הניסוי לחיסון הקורונה של חברת פייזר, מספר אנשים שהשתתפו בניסוי הקליני סיפרו היום (רביעי) בראיון לאתר "דיילי מייל" הבריטי על תופעות הלוואי שחוו במהלך הניסוי. לפי הדיווח, המשתתפים בניסוי החיסון דיווחו על כאבי ראש, חום גבוה וכאבי שרירים בימים שאחרי ההתחסנות – בדומה לתופעות הלוואי של החיסון לשפעת.

"התחלתי להרגיש רע כשחזרתי הביתה לאחר החיסון, ולבסוף שכבתי על הרצפה במשך שלוש שעות וישנתי" סיפר גלן דשילדס, אחד המשתתפים בחיסון. "כשהתעוררתי הרגשתי רעב עצום, כנראה בשל הסטרואידים שיש בחיסון. נראה שאכלתי יותר אוכל ב-24 שעות שלאחר החיסון ממה שאכלתי כל חיי". אחרים סיפרו על כאבי ראש חמורים וכאבים גבוהים, שלטענתם הזכירו להם "הנגאובר חמור".

רוב המתחסנים דיווחו כי תופעות הלוואי נעלמו זמן קצר אחרי החיסון – אך חזרו לאחר שקיבלו את מנת החיסון השנייה שבועיים לאחר מכן. בעוד שרוב המשתתפים אמרו כי התסמינים היו פחות גרועים אחרי מנת החיסון השניה, בחלק מהמקרים דווח על תופעות לוואי חמורות יותר בפעם השניה מאשר בראשונה.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

נתניהו על החיסון לקורונה (וידאו: עומר מירון, לע"מ סאונד: בן פרץ, לע"מ)

חשוב לזכור כי מדובר במספר קטן מתוך 44 אלף המשתתפים בניסוי – כך שלא ניתן להסיק בוודאות בתופעות נפוצות. כזכור, בפייזר דיווחו כי רמת היעילות של החיסון עומדת על 90 אחוז.