במסיבת עיתונאים בדלאוור התייחס נשיא ארה"ב הנבחר ג'ו ביידן לסירוב של הנשיא הנוכחי דולנד טראמפ להודות בניצחונו של יריבו ובפנייתו לבית המשפט.

כשנשאל מה הוא אומר על כך ענה: "אני רק חושב שזה מביך, למען האמת", אמר ביידן והוסיף: "איך אני אנסח את זה בהגינות? אני חושב שזה לא ייסייע למורשתו של הנשיא טראמפ".

ביידן הבהיר ששום דבר לא יעצור את העברת השלטון. ופנה אל טראמפ: "אדוני הנשיא, אני מצפה לדבר איתך".

הוא קיווה כי "המוסדות של הדמוקרטיה האמריקנית יהיו חזקים ויחזיקו מעמד". והוסיף שבסופו של דבר הכול יתממש ב-20 בינואר. "יהיה נחמד אם טראמפ יודה בהפסד", אך הבהיר כי "זה לא קריטי ולא ישנה את הדינמיקה של העברת השלטון".

מזכיר המדינה האמרקני מייק פומפאו סרב אף הוא להכיר בהפסד של טראמם ואמר מוקדם יותר, "יהיה מעבר חלק לכהונה שנייה של טראמפ".

טראמם עצמו הוסיף עם האשמות, ובנאום שנשא אמש טען כי חברת התרופות פייזר חיכתה עם ההודעה המוצלחת לאחרי הבחירות כדי שלא לקדם אותו.

"הדמוקרטים, משרד הבריאות האמריקני ומינהל המזון והתרופות של ארה"ב (ה-FDA) לא רצו שאקבל חיסון מנצח לפני הבחירות, ולכן ההודעה על הצלחה בניסוי יצאה כמה ימים לאחר מכן – כמו שאמרתי לאורך כל הזמן!" כתב בטוויטר. "אם ביידן היה נשיא, לא היה חיסון גם עוד ארבע שנים, וה-FDA גם לא היה מאשר אותו בכזו מהירות. הביורוקרטיה הייתה הורסת את חייהם של מיליונים!".

התובע הכללי של ארה"ב ויליאם בר הצטרף לנרטיב של טראמפ, כאשר אישר לתובעים הפדרליים במדינות השונות לחקור "טענות מוצקות" לאי סדרים בהצבעה בבחירות – גם לפני האישור הרשמי של התוצאות על ידי מושלי המדינות, בניגוד לנהוג בעבר בארה"ב. עם זאת, בר הבהיר כי ברוב המקרים "הונאות בבחירות אינן נרחבות מספיק כדי לחולל שינוי בתוצאות". 

התובע הבכיר של משרד המשפטים, ריצ'רד פילגר, התפטר מתפקידו במחאה לאחר הודעתו של בר. לטענתו "התובע הכללי הכריז על מדיניות חשובה, שמבטלת מדיניות בת ארבעים שנים של אי-התערבות בחקירות לזיופים בבחירות עד שהתוצאות מאושרות. "חקירות עשויות להתנהל אם יהיו טענות ברורות ואמינות לאי סדרים שיכלו – אם הם אמיתיים – להשפיע על תוצאות הבחירות".