ח"כ בצלאל סמוטריץ' התייחס היום (חמישי) לאפשרות כי נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, יפסיד בבחירות לנשיאות, כאשר במצב הנוכחי ליריבו הדמוקרטי, ג'ו ביידן, חסרים 6 אלקטורים בלבד בכדי להתמנות לנשיא ארה"ב – ואמר כי יש להחיל ריבונות לפני כניסת ביידן לבית הלבן.
במהלך ראיון בגל"צ, אמר סמוטריץ' כי במקרה ואכן ביידן ינצח – ימינה תפעיל לחצים על נתניהו להחיל את הריבונות בהקדם: "אם טראמפ אכן יפסיד, נצטרך ללחוץ על נתניהו להחיל את הריבונות ולקבע את זה לפני שביידן מגיע".
לגבי איך יראו יחסי מדינת ישראל וממשל ביידן, אמר: "אין לי ספק שגם ביידן ימשיך את המדיניות ארוכת השנים של האהדה לישראל מצד הממשל האמריקני. יכול להיות שיהיו חילוקי דעות, גם את זה אפשר לנהל".
בנוסף, התייחס סמוטריץ' לעמדת ימינה כי יש ללכת לבחירות גם במדינת ישראל: "אמרנו שלא נכון ללכת לבחירות במהלך משבר הקורונה, אבל למרבה הצער יש דבר שיותר גרוע ממערכת בחירות – מערכת בחירות מתמשכת של שנתיים. הממשלה נכשלת כישלון חרוץ".
קודם לכן התייחס השר יועז הנדל לניצחונו הצפוי של ביידן: "טוב שמדינת ישראל לא תהיה שבוייה בידי מפלגה אחת ונשיא אחד. האינטרס שלנו הוא להיות בעלי ברית של כלל האמריקנים והממשל, לא משנה מי הנשיא שנבחר".

מה דעתך בנושא?
9 תגובות
2 דיונים
מה לא הבנתם ?
מה לא ברור ? אמר שר החוץ של ארה"ב ואמרו באמירויות ...... "הסיפוח לא על השולחן" במקום אנחנו קבלנו "שלום" והם מטוסי. F-35.
15:18 05.11.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
די כבר עם האדיוט הזה ....
אוףףףף דיייי מהשטויות של סמוטריץ׳ ...
15:01 05.11.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רון
לא יהיה כלום כי אין כלום - ביבי לא יעז לצאת למהלך מסוכן בלי גיבוי מלא של הממשל האמריקאי. מספיק שביידן יתרה בו והביבי יתגלה כפחדן ההססן שהוא. מה שביבי לא עשה...
לא יהיה כלום כי אין כלום - ביבי לא יעז לצאת למהלך מסוכן בלי גיבוי מלא של הממשל האמריקאי. מספיק שביידן יתרה בו והביבי יתגלה כפחדן ההססן שהוא. מה שביבי לא עשה ב-15 שנים בשלטון הוא כבר לא יעשה
המשך 12:56 05.11.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דמוקרט
מציע למתנחלים לחפש רפורמיים אמריקאים שיהיו מוכנים לסנגר עליהם מול המפלגה הדמוקרטית. הדמוקרטים עלולים לסגור לישראל את השיבר ומבחינתם הנקמה על התנהלותו של ביבי מולם תגיע מוגשת קרה.
13:23 05.11.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מתנגד לסיפוח
הודו לה' כי טוב
11:32 05.11.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בונדי
רק סיפוח אבל לא סמוטי קובע,יד ממשלה ניבחרת והיא תיקבע,מי שהולך עים שמאלנים,מדבר כמו שמאלנים,ומישתלח כמו שמאלני,אז הוא לא ימני,הבנתה סמוטי?
10:41 05.11.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
פלקסיגלס
מסוף שבוע הבא עלינו לטובה אפילו האלוהים שלך, מר שקרניהו המכובד, לא יעיז לספח שום כלום ומספיק לחנטרש. ההיסטוריה לא חוזרת ולעולם לא יוצרו נסיבות שמאפשרות סיפוח.
10:23 05.11.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מולנר
בתגובה ל: פלקסיגלס
ימח שימך וזיכרך, אתה מתועב בן של מתועבים, שתיסבול יסורים קשים במשך שנה ואחרי כן צמח,שמאלן רקוב
10:39 05.11.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
המשכנע בע"מ
בתגובה ל: מולנר
, פששששששש תגובה כל כך עניינית מזמן לא ראינו. נימקת, הסברת, שיכנעת. כל הכבוד. חזק וברוך. אביי ורבה ביחד לא היו יכולים לשכנע יותר טוב.
11:59 05.11.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר