מטה החירום של עיריית חיפה התכנס היום (שלישי) לישיבת הערכת מצב, לתאום והיערכות בין יחידות העירייה הביצועיות לקראת מזג האוויר הסוער הצפוי לפקוד את חיפה בימים הקרובים.

על פי תחזית השירות המטאורולוגי, בחיפה צפויים מחר לאורך כל שעות היום משקעים של עד 70 מ"מ, משבי רוח בעוצמה של עד 70 קמ"ש, וים גלי עד גועש. מזג האוויר הסוער עלול לגרום להצפות, לקריסת עצים, רמזורים, הפסקות חשמל וקירות תומכים.

בהתאם לכך יתוגברו יחידות מנהל התפעול (ניקוז, דרכים ותברואה) החל משעות הבוקר לתוך הלילה ויועמדו בכוננות לפינוי סחף, טיפול בהצפות, חסימת כבישים ופינוי מכשולים כגון: עצים, עמודי תאורה ורמזורים. כמו כן נערכים לטפל באופן מידי בבורות ומכשולים אחרים שעשויים להיווצר בכבישים ולסכן את הציבור.

עיריית חיפה הציבה בכוננות צוותי שאיבה לניקוז מים, למקרה של כמות משקעים גבוהה מאוד בזמן קצר ולמקרים של פריצת ביוב. כמו כן הועמדו בכוננות כלים מכניים הנדסיים לפינוי סחף ופתיחת צירי תנועה. סיירת הביטחון המתוגברות ע"י יחידת הפיקוח העירונית, תסייע בחסימת צירים ופינוי תושבים במידת הצורך.

העירייה ערוכה בעזרת אגפי הרווחה והתרבות לקליטת תושבים במרכזים קהילתיים, בשל הצפות וקליטת דריי רחוב במקלטים עירונים.

מערכות ההתראה מפני עלייה במפלס המים שהותקנו במעבר "חלוצי התעשייה" נבדקו מבעוד מועד. בסמוך למעבר יוצבו החל מהלילה "עגלות חץ" באמצעותן יחסמו הכניסות למעבר מיד עם הפעלת מערכות ההתראה.

במקביל יקיימו עובדי עירייה סיורים שוטפים בכל המעברים התת קרקעיים על מנת למנוע כניסת כלי רכב והולכי רגל בעת הצפה. בנוסף, ממליצה העירייה לתושבים לחזק ולקבע חפצים שעלולים להתנתק מרוח חזקה כגון: דודי חשמל, קולטים, אנטנות, אדניות ועציצים.

בעיריית חיפה עדכנו כי "במהלך החודשים האחרונים ניקו עובדי העירייה במסגרת ההיערכות לחורף מאות קילומטרים של תעלות ופתחי ניקוז. עם זאת, לאור העבודה כי מדובר בגשם ראשון המביא לסחף רב של פסולת, בוץ, ניילונים וחומרים נוספים עשויים פתחי הניקוז שנוקו כאמור לאחרונה להיסתם, לגרום להצפות ובהתאם לכך אנו נערכים".