יותר מ-190 מאמצי פיתוחי חיסוני קורונה מתקיימים בימים אלו בעולם, כ-45 מהם נוסו רפואית, ומתוכם כעשרה בשלב מתקדם. כך נחשף היום (שלישי) בוועדת הקורונה בכנסת, ע"י אחראי רכש החיסונים במשרד הבריאות. יו"ר הוועדה, ח"כ יפעת שאשא-ביטון (הליכוד), אמרה כי "מעודד שמתקיים על הטכנולוגיות הקיימות, אנחנו באי וודאות גדולה ויש רק דבר אחד ברור- חייבים למצוא דרך לבנות שגרת חיים בצל הקורונה, כיוון שהחיסון לא יגיע מחר בבוקר."

ח"כ מיקי לוי (יש עתיד-תל"ם), מיוזמי הדיון, אמר שכחלק מניסיון להתכונן ליום בו יימצא חיסון להתמודד עם נגיף הקורונה חתמה מדינת ישראל עד כה על שלושה הסכמים לרכישת חיסונים, כאשר שניים מהם בטכנולוגיה שמעולם לא פותח באמצעותה חיסון, והיא חדשנית וניסיונית. לוי ציין, כי סקר סירולוגי שבוצע לאחרונה הראה נתונים נמוכים על "חסינות העדר" של החברה הישראלית, שעומדת על כ- 5.5% מהאוכלוסייה שנדבקה בקורונה ונראה כי החיסון, כאשר יגיע, יהיה הפתרון היעיל היחיד להתמודדות עם הנגיף שמשבש את חיינו ומאיים על המשק, הכלכלה והחברה שלנו.
ד"ר אורי פיינשטיין, ראש צוות חיסוני קורונה בחטיבת הטכנולוגיה, סיפר על שיתופי פעולה רבים עם צה"ל, משרד החוץ, המטה לביטחון לאומי ועוד, ולדבריו, בנוסף לפיתוח החיסון המקומי, במשרד פועלים לרכישת חיסונים, במגעים דיפלומטים וכן מעורבים במאמץ הבינלאומי להשגת חיסון. יש סבירות שלפחות אחד מ-190 מפיתוחי החיסון יצליח. "חיסון הוא מוצר ביולוגי מורכב, הניתן להמוני בני אדם בריאים, וגם תופעות-לוואי, ואפילו נדירות, סבירות – ולכן מרכיב הביטחון הוא גבוה מאד. כמעט ברור שחלק ממקבלי החיסון יחלו במהלך ניסוי החיסון. אסור להשקיע רק בפיתוח או ניסוי אחד, או בטכנולוגיה אחת, ולכן אנו מתקשרים עם כמה אפשרויות, מפזרים הזדמנויות – וקונים במידה מסויימת חתול בשק – כדי להבטיח שלאזרחי ישראל יהיה חיסון ובהקדם. ייתכן ולא יהיה חיסון עד 2021".
כזכור, בבית החולים שיבא בתל השומר ובבית החולים הדסה עין כרם בירושלים התחילו השבוע בניסוי החיסון שפותח במכון הביולוגי נגד נגיף הקורונה. הניסוי הראשון בתל השומר נפתח במעמד שר הבריאות יולי אדלשטיין, שר הביטחון בני גנץ וראש הממשלה בנימין נתניהו.
"מאז שהחל הפיתוח לחיסון עברנו גלים, היינו בין המדינות הראשונות שהכריזו על סגר בגל הראשון ושוב בגל השני, ועכשיו כמעט כל אירופה נכנסת לסגר כזה או אחר בזמן שאנחנו יוצאים. יש עוד שלבים ליציאה מהסגר, ואני מודע לקושי של בעלי העסקים" אמר נתניהו בדבריו. "אבל היציאה האמיתית מהסגר היא בפיתוח החיסונים, ולכן זהו יום חשוב מאד – שנותן לנו 'זריקת עידוד'".

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים