לקראת כינוס ועדת השרים לחקיקה שנקבעה לשעה 16:30, טרם גובשו הסכמות מול הסיעות החרדיות בנוגע להעלאת גובה הקנסות למפירי הנחיות הקורונה.

גורמים ביהדות התורה אומרים לסרוגים שבכל מקרה הם יתנגדו לכל העלאה של הקנסות וילחמו על זה בדיוני הכנסת. בראיון אצל רזי ברקאי בגל"צ אמר סגן השר פרוש : "אף אחד לא דיבר איתנו, החליטו באופן שערורייתי ולא שוויוני על קנסות מוגדלות על מוסדות חינוך, בלי להסביר מדוע הם גדולות יותר מקנסות על פתיחת עסקים למשל. הציבור החרדי איבד לצערי אימון במערכת".

ישיבת חברון, ארכיון (צילום: יוסי זמיר/פלאז 90)

על פי ניסיון פשרה שמוביל השר דרעי מש"ס, הקנס על פתיחת עסק ומוסד חינוכי יעלה ל-10,000 שקלים, על אירועים ל-20,000 שקלים, אך עדיין אין הסכמות בין הצדדים. ‏ההצעה המקורית קבעה שהקנס על מוסדות חינוך יהיה 20,000 שקל אך דרעי טוען שאין הצדקה לסעיף ייחודי בחוק רק למוסדות.

אתמול אף פורסם שסגן השר ליצמן דחף בשיחות סגורות למרוד במשמעת הקואליציונית בתגובה לכך שלא התייעצו עם יהדות התורה על הגדלת הקנסות, אם זאת ,הח"כים האחרים בסיעה סירבו. יו"ר ועדת החוקה, ח"כ יעקב אשר אמר אתמול: "משרד הבריאות מנותק לצערי מהפרקטיקה ומהחיים, מדובר בהחלטה אומללה שלא תורמת דבר למאבק בתחלואה" אמר "השר דרעי היטיב להסביר את הדברים בקבינט וחבל שעמדתו לא התקבלה. אנחנו נתנגד להצעה".